Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Prevenirea defectelor si asigurarea performantei optime cu fiecare arc elicoidal Lesjöfors

Arcurile elicoidale auto sunt expuse in mod constant la actiunea diferitelor elemente si sunt supuse la nivele ridicate de presiune, deoarece sustin greutatea vehiculului, izoland-o de partea carosabila. Prin urmare, este esential ca materialul de fabricatie al arcurilor sa fie de cea mai buna calitate, iar suprafata arcului sa fie protejata corespunzator impotriva coroziunii, pentru a avea siguranta ca arcul poate rezista ani buni, la utilizari dinamice si ca se reduce la minimum riscul de esec prematur. Dupa bobinare, fiecare arc Lesjöfors trece printr-un proces constituit din mai multe etape pentru a asigura performanta optima si o durata lunga de viata.

Pentru a elimina efectele negative interne si pentru a creste performanta la „oboseala”, este necesar un tratament termic la o temperatura scazuta, dupa care fiecare arc este supus unei prelucrari cu alice metalice. Aceasta procedura implica bombardarea arcurilor cu milioane de bile mici din otel, care produc o presiune reziduala pozitiva si imbunatatesc rezistenta la oboseala creand o suprafata optima pentru vopsire. Presiunea reziduala pozitiva reduce forta de forfecare in arc in timpul compresiei si ridica performanta arcului la nivelul dorit.

Pre-setarea implica comprimarea completa a arcului in vederea aplicarii unei presiuni pozitive suplimentare pentru imbunatatirea in continuare a rezistentei arcului la oboseala. Spre deosebire de unii producatori, fiecare arc Lesjöfors, este pre-setat in cazul in care designul o cere inainte de a parasi fabrica, pentru a reduce riscul prematur de rupere.

Dupa ce arcul a trecut de primele doua etape, urmeaza sa treaca printr-o noua etapa aceea de acoperire a arcului cu un compus chimic, fosfatul de zinc, menit sa asigure protectia anticoroziune. Elementele de suspensie moderne sunt fabricate din aliaje de oteluri, care nu sunt inoxidabile, iar sistemele de suspensie sunt expuse in permanenta la actiunea diferitelor elemente. Acesta este un mediu foarte dificil pentru otel, si fara protectie, arcul va incepe imediat sa rugineasca. Fosfatul de zinc asigura protectie impotriva coroziunii, atunci cand apar zgarieturi sau alte defecte in stratul de vopsea, si este semnificativ mai eficient in prevenirea coroziunii decat alte metode, cum ar fosfatul de fier, folosit uneori pe arcuri mai ieftine. Fosfatul de zinc ofera protectie galvanica sau „de sacrificiu”, prin intermediul oxidarilor preferentiale, in sensul in care zincul se corodeaza inainte otelului, si, in general, intr-un ritm mai lent, prelungind astfel durata de viata a arcului.

In cele din urma, fiecare arc este vopsit folosind un proces de vopsire electrostatica, in care pudra de vopseaua este pulverizata inspre arc, inainte de a fi atrasa in mod egal pe toata suprafata arcului, prin utilizarea unei sarcini electrostatice. Aceasta metoda asigura o vopsire uniforma, cu o grosime de acoperire consistenta, asigura protectie impotriva defectelor din stratul de vopsea si ofera o mai mare protectie impotriva coroziunii. Lesjöfors s-a angajat ferm sa furnizeze cea mai buna calitate a produselor sale. Toate arcurile LESJÖFORS sunt fabricate conform celor mai inalte standarde de calitate TS16949, ISO19001 si ISO14001. Ele vin cu o garantie de 3 ani si depasesc standardul calitatii OE, permitand montarea fara a afecta garantia oferita de producatorii de vehicule.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro