Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Scutul din metal iti protejeaza mai bine motorul

Se intampla aproape zilnic sa dam intr-o groapa in mijlocul soselei, sa lovim o bordura mai inalta nefinalizata sau sa ne trezim pe un drum cu incretituri ale asfaltului. Toate acestea reprezinta pericole atat pentru integritatea masinii cat si pentru siguranta calatoriei. Scuturile de motor au rolul de a proteja motorul si baia de ulei de avarii si deteriorari in cazul lovirii sau ciocnirii cu un obiect dur. De asemenea, scuturile motor au rolul de a mentine curat motorul deoarece apa si noroiul de pe asfalt pot afecta instalatiile auxiliare ale motorului sau pot ajunge in rulmenti, curele si reduc viabilitatea acestora. Pentru mai multe detalii intreaba mecanicul tau din service.

Scutul este rezistent? Da, el este mult mai rezistent decat unul din plastic. Datorita formei si prinderii, la un impact major cu un obiect dur opune rezistenta nepermitand apropierea lui de piesele protejate de scut.

Nu este prea greu? Un scut, in functie de autoturism si de prinderile lui, cantareste intre 3 si 7 kg. Este exact ca si cand ati avea un bagaj de 10 kg in masina. El este perfect conceput ca marime si greutate pentru masina pe care se va monta.

Nu se supra-incalzeste motorul? Nu. Scutul nu influenteaza cu nimic temperatura motorului. Temperatura motorului este influentata de ventilator si termostat. Scutul are din fabricatie gauri de aerisire. Multe masini sunt mult mai inchise cu scuturile de plastic din fabrica iar plasticul nu este bun conductor de caldura, in schimb metalul da.

Cum montez scutul? Scutul se livreaza impreuna cu schita de montaj in care este reprezentata pozitia fiecarei piese, pozitia fiecarei prinderi si din ce este format kitul de prindere. Montarea scutului este foarte usoara si fara a interveni asupra masinii cu modificari iar prinderea scutului se face in locurile tehnologice lasate de fabricant.

In concluzie, din cauza drumurilor proaste, obiectelor aruncate la intamplare pe carosabil, circulatiei pe drumuri de munte si de tara pietruite si nu numai - este util scutul metalic scutindu-va de cheltuieli aferente unei avarii la baia de ulei sau chiar la motor.

Un comentariu:

  1. eu l-am dat jos pe al meu, cu toate că este benefic pentru gropi, vezi târziu dacă ai vreo scurgere de lichid din motor, ulei, apă, etc...

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro