Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cum ar trebui sa fie frigiderul viitorului ?

Frigiderul casnic are o istorie de data relativ recenta, fiind inventat la inceputul secolului XX. Intr-un timp scurt, de circa 100 de ani, frigiderul a evoluat pana la modelele pe care le avem astazi in uz. Sa luam spre exemplu noile electrocasnice din gama Daewoo Electronics, un producator care tine pasul cu tehnologia. De mai bine de 30 de ani, Daewoo Electronics, scoate pe piata frigidere de ultima generatie capabile sa satisfaca toate nevoile omului modern. Modelul de Frigider cu 1 usa Daewoo Retro FN-102PRQ, 79 l, Clasa A+, H 71, de culoare rosie, reprezinta un punct de reper in materie de electrocasnice moderne. Avand o clasa de eficienta energetica A+ este perfect construit pentru un consum redus de energie. Inzestrat cu un sistem de iluminare LED ofera o mai buna vizibilitate in interior si un consum mai mic de energie. Prevazut cu lada "Fresh Keeper" pentru depozitarea fructelor si legumelor in care acestea pot fi pastrate proaspete pentru o perioada mai lunga de timp. In plus, prin designul unic cu "Top Table" al acestui frigider retro, poti aseza fara probleme cuptorul cu microunde deasupra acestuia sau alte electrocasnice de dimensiuni mici. In acest fel, se poate economisi si utilaza cat mai optim spatiul din bucatarie. Cu alte cuvinte, frigiderele Daewoo sunt produsele electrocasnice de top ale momentului. 

Frigider cu 1 usa Daewoo Retro FN-102PRQ
Pornind de la ce avem astazi in materie de frigidere, imi pot imagina frigiderul viitorului ca fiind mult mai performant si eficient din punct de vedere energetic. Sunt convins ca intr-un timp relativ scurt se vor gasi solutii pentru eficientizare si consum mult mai redus de energie electrica. Cu siguranta, frigiderul viitorului o sa fie unul smart si multifunctional cu care poti interactiona la fel cum o faci cu un laptop sau un smartphone prin intermediul unor aplicatii integrate si interconectate. Cat priveste compartimentarea interioara, vor aparea frigidere compartimentate in module independente care vor functiona independent unele de altele, fiind conectate fiecare in parte la un computer central. In fiecare modul independent vei putea depozita diverse produse in functie de temperatura de pastrare sau termenul de valabilitate. Cat timp nu este depozitat nimic intr-un modul acesta poate intra in stand by sau chiar inchis/deconectat.


Comunicarea cu frigiderul smart se poate face prin aplicatii mobile pe care le poti accesa de pe orice device mobil sau de pe un display amoled cu touchscreen montat pe usa frigiderului. Desigur, astazi, pe majoritatea usilor de frigider gasim magneti sau diferite chestii lipite. In schimb pe usa frigiderului smart o sa ai un display exact cum ai intr-un automobil modern in bord. Tehnologia exista si se poate aplica si electrocasnicelor. Cu o conexiune wi-fi displayul il poti folosi daca are o diagonala generoasa si pe post de televizor smart, astfel poti elimina televizorul standard pe care-l au in bucatarie, gospodinele. Imi pot imagina o usa de frigider smart cu realitate augumentata sau holograme prin intermediul carora o gospodina sa poata urmari in mod virtual cum se prepara o reteta sau un anumit fel de mancare. Mai mult, imi pot imagina ca pe displayul frigiderului sa fie afisat produsul din interior care este pe cale sa se altereze sau a carui termen de garantie este depasit. 

Frigidere Daewoo
Imi pot imagina un scaner sau cititor de cod de bare pentru fiecare produs depozitat in frigider, care sa-mi afiseze locul de depozitare, in ce modul si langa ce alimente se recomanda sa fie depozitat noul produs, sau in ce ordine sa fie depozitat produsul, in functie de termenul de valabilitate sau de compozitie. Utilitatea unei depozitari adecvate in functie de perisabilitate, compozitie sau termen de valabilitate mi se pare ceva necesar pentru un frigider smart. Cu totii stim si am patit de multe ori sa depozitam alimentele in frigider in mod haotic si prin atingere, din cauza ambalajului sau a temperaturii prea mari sau prea mici, ori a lipsei de aer, acestea sa se altereze mai repede sau sa mucegaiasca. Cred ca un frigider smart care sa te anunte printr-o aplicatie/reminder sau sa afiseze pe un display cu cateva ore inainte ca un produs sa se altereze sau cand incepe sa-si schimbe compozitia ar fi cat se poate de util, astfel, am putea face mai multa economie si mai putina risipa de alimente. 

Ce frumos ar fi sa poti comunica cu un frigider smart? De exemplu, ai pofta de chiftelute cand ajungi acasa de la serviciu. Carnea tocata o ai depozitata inghetata intr-un modul al frigiderului, cu 2-3 atingeri in aplicatia frigiderului sa poti seta ca sa se dezghete modulul impreuna cu carnea de chiftelute si cand ajungi acasa sa le poti prepara ca sa nu mai astepti si sa te mai chinui cu dezghetatul. Mamicile cu copii sugari sa poata seta incalzirea sau pastrarea laptelui la 37 de grade dintr-un click in aplicatie sau sa poate seta ca laptele sa fie cald la o anumita ora. 

Frigider Daewoo cu design retro
Iluminarea pe LED este deja in uz la frigiderele Daewoo, astfel imi pot imagina un frigider cu leduri sau spoturi exterioare care sa ilumineze bucataria sau jocuri de lumini ca ornamentatie de sarbatori. De asemenea o alarma luminoasa sau sonora ar putea fi setata pentru a-ti atrage atentia cand lasi usa deschisa prea mult timp, uiti usa deschisa sau nu o inchizi in mod corespunzator. La fel cum o alarma te poate anunta cand exista un produs alterat in interior sau cu termen de valabilitate expirat.

In concluzie, cred ca frigiderul viitorului o sa fie un multifunctional smart indispensabil, cu functii de racire si incalzire sau alte functii speciale, cu care poti comunica prin aplicatii si device-uri mobile de la distanta printr-o conexiune la internet sau direct prin intermediul unui display. Frigiderul viitorulul va fi cu siguranta un aparat electrocasnic multifunctional eficient, performant, econom si ieftin, pe care si-l poate permite fiecare roman la fel cum isi poate permite, astazi, un frigider Daewoo traditional ce indeplineste atributele: eficient, performant, econom si ieftin.

Ce parere aveti despre noile modele de frigider Daewoo si cum va puteti imagina frigiderul viitorului? 

surse: imaginile, clipul si o parte a informatiilor sunt luate de pe situl sponsorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro