Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Tipuri de rulmenti roata

Rulmentii cu role sunt un tip de rulment, a caror sarcina este realizata prin plasarea elementelor de rulare din fier intre doua componente (elemente). Elementele pot fi deplasate unul fata de celalalt si sunt cunoscute ca inelul interior si inelul exterior. Inelele de rulment sunt separate de elementele de rulare. Bendix foloseste urmatoarele tipuri de elemente de rulare: bile, cilindri si role conice. Acestea permit celor doua inele rotunde sa se rostogoleasca cu foarte putina frictiune si alunecare, insa cu rezistenta la rulare

1. Rulment cu canelura adanca (un singur rand). Acest tip de rulment este conceput pentru a suporta sarcini predominant radiale. Deoarece bilele se afla stranse in santuri adanci, acest tip de rulment absoarbe fortele axiale mai slabe. Acest tip de rulment nu este in prezent aplicabil la aplicatii moderne.

2. Rulment cu role conice (un singur rand). Acest tip de rulment suporta o sarcina radiala si axiala mai mare decat un rulment cu canelura adanca. Aceste tipuri de rulmenti lucreaza mai ales in perechi. Verificarea trebuie realizata la fiecare montaj. Rulmentii trebuie sa fie sigilati extern. Acest tip de rulmenti este acum utilizat mai putin.

3. Rulment cu dublu rand de role conice. Acest tip de rulment are doua randuri opuse de role conice, intr-o forma unica de design. Rulmentii cu dublu rand de role conice sunt deosebit de potriviti pentru absorbtia foarte mare a fortelor radiale si axiale. Nu sunt necesare ajustari de pretensionare. Functionarea este pre-setata si ajustata automat dupa fixare si montaj. Sigiliul integral elimina necesitatea aplicarii sigiliilor externe.

4. Unitate rulment 1.0. Contact unghiular-rulment cu rand dublu de bile. Acest tip de rulment poate purta sarcini radiale si axiale, in ambele directii. Acest tip de rulment al rotilor este utilizat in majoritatea modelelor de vehicule. Nu sunt necesare ajustari de pretensionare. Functionarea este pre-setata si ajustata automat dupa fixare si montaj. Sigiliul integral elimina necesitatea aplicarii sigiliilor externe.

5. Unitate rulment 2.0. A doua generatie de unitate rulment are aplicatii pentru roata neactionata, contine un rand dublu de bile integrat cu inelul exterior si modificat in butucul rotii. Acest rulment roata este in măsura sa preia atat sarcini radiale precum si axiale. Nu este nevoie de ajustari pretensionare inainte de montare. Jocul axial este corect pre-setat. Avantajul consta in usurinta de instalare. Jantele si discurile de frana sunt montate la flansele inelelor exterioare butucului rotii. Fusele se introduc in inele interioare si se fixeaza cu piulite.

6. Unitate rulment 3.0. Rulment cu inel rotativ interior pentru roata neactionata. Aceasta este o unitate de rulment complet integrata, unde ambele inele interioare si exterioare sunt flansate. Unitatea rulment 3.0 consta intr-un inel exterior cu flansa, montat pe caroserie si un inelul interior modificat in butucul rotii pentru montarea placutelor de frana si a jantei. Aceasta generatie de unitate rulment contine adesea un dispozitiv de codare pentru detectarea vitezei de rotatie a rotii in sistemele de conducere dinamica a vehiculului. Montarea usoara a unitatii 3.0 reduce timpul de lucru necesar intr-un garaj.

7. Unitate rulment 4.0 cu discul de frana integrat. Aceasta noua generatie de rulmenti este pre-montata intr-un butuc roata, cu discul de frana integrat. Datorita acestui fapt, nu este necesar sa mai apasati rulmentul singur in interiorul si in afara discului de frana. Rulmentul cu dublu rand de role conice este deja integrat in discul de frana, care scurteaza substantial timpul de lucru. Inelul ABS este, de asemenea, inclus in kit.

Unitatile de rulmenti si avantajele lor:
- procesul de montare usoara.
- setarile simple pentru pretensionare. 
- nu este necesara ajustarea jocului axial. 
- nu necesita lubrifiere suplimentara. 
- sigiliul integrat. 
- usor si compact. 
- poate contine discurile de frana integrate. 
- reduce timpul de lucru necesar intr-un garaj. 
- incorporarea usoara a senzorilor ABS.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro