Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Descopera magia din nisipul kinetic !

Tehnologia ma fascineaza de cand mai stiu. Traim intr-o epoca in care tehnologia avanseaza de la o zi la alta, fie ca vorbim de aplicatii, electronice, materiale de constructii inovative sau jucarii. In functie de perioada in care ne-am petrecut copilaria, fiecare dintre noi pastram amintiri frumoase si vii. Cele mai frumoase amintiri din copilarie se leaga de jucariile si jocurile pe care le-am practicat in cei mai frumosi ani din viata. In ceea ce ma priveste, in copilarie, nu am avut parte de prea multe jucarii, oricum, nici nu le-am simtit lipsa. Nici nu-mi pot imagina cum ar fi fost sa am atatea jucarii la indemana cum au in prezent copiii. De obicei ne fabricam toate jucariile, mai ales in vacanta de vara, cand mergeam la bunici. 

Nisip Kinetic

Parca si acum vad locul din curtea bunicilor unde era gramada de nisip si groapa cu var nestins. Pastram intotdeauna distanta si nu ne jucam in apropierea gropii cu var, dar, atacam cu toate fortele gramada de nisip, de ajungea aproape nivelat. Riscam mult cand ne jucam in nisip, pentru ca bunicul aduna tot nisipul la un loc, intr-o gramada mare. Cred ca facea activitatea asta cel putin o data pe saptamana. Dupa o tura de joaca in gramada de nisip, cand vedea bunicul ce ravagii am facut cu nisipul lui, incepea sa ne suduie si ca sa fie cat mai convingator dadea cu sapca de pamant. Gesturile si sudalmile aveau efect pana a doua zi cand mergeam din nou la gramada de nisip. Incepeam undeva pe margine unde mesteream cateva placinte pentru care foloseam ca forma o cutie de conserva sau mai multe, dupa care, incet dar sigur, construiam cate un drum pentru transport. Apoi, urmau o serie de tunele si drumuri care urcau spre varful gramezii de nisip. Oricata apa luam si udam nisipul ca sa ramana compact, in zilele caniculare de vara, se usca foarte repede si se surpa. Cand se usca nisipul si era jocul in toi se producea catastrofa, se surpau toate drumurile si tunelurile. Refaceam cu meticulozitate toate constructiile cu nisip ud cat tinea ziua de lunga. In final, reuseam dupa o zi de joaca la gramada de nisip ca sa-l aplatizez si sa-l intind pe o suprafata de doua ori mai mare decat cea initiala. Am invatat din proprie experienta ca dupa o zi de joaca in nisip eram plin de nisip din cap pana in picioare. Chiar si in gura simteam grauntele de nisip si praful cum trosneau intre dinti. La fel, stiam ca primul lucru pe care trebuia sa-l fac dupa joaca in nisip era o baie buna si abia apoi aveam voie sa alerg si sa ma joc in casa.


Dupa ce am crescut si am avut acces la internet, am ramas surprins cand am descoperit ce sculpturi puteau face unii profesionisti din nisip. Erau adevarate opere de arta si nu intelegeam cum de reuseau asemenea performante. Nu stiam cum pot pastra coeziunea dintre grauntele de nisip? Cum il pot mentine umed asa de mult timp si cum de le raman in picioare toate constructiile mai multe zile fara ca acestea sa se surpe sau sa se darame? Sunt intrebari la care am gasit raspunsul, de curand, dupa ce am descoperit magicul nisip kinetic. Nisipul kinetic cred ca este folosit de magicienii profesionisti care realizeaza cele mai tari sculpturi in nisip sau cel putin o varietate de nisip tratat asemanator. Nisipul kinetic este format din 98% nisip si 2% un agent de legare care tine particulele de nisip impreuna. In plus, agentul folosit asigura coeziunea particulelor de nisip impiedicand desprinderea lor si lipirea lor de alte obiecte si suprafete cu care intra in contact. Principala proprietate a nisipului kinetic este ca particulele de nisip raman impreuna, nu se usuca niciodata si nu lasa urme. Nispul kinetic are o textura moale foarte maleabila ce-ti da posibilitatea sa-l modelezi in diferite forme de la cele mai simple structuri pana la sculpturi sofisticate, datorita agentului de coeziune.

Nisip Magic

Chiar daca am depasit de mult varsta inocentei, putem sa retraim cele mai placute momente modeland cu migala nisip kinetic. Poate descoperim o noua pasiune in a executa sculpturi in nisip care sa ne ofere satisfactii nebanuite sau pur si simplu oferim copiilor nostri un nisip magic cu care se pot juca si in interiorul locuintei, in orice anotimp, un nisip ce sta asa cum il pui si nu lasa urme. In concluzie, o alternativa inedita la jucariile traditionale este nisipul kinetic, un nisip de jucarie perfect pentru casa ta, care nu se usuca, nu se risipeste, nu se lipeste de maini si nu murdareste, fiind 100% sigur si non-toxic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro