Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Un PC la puterea HyperX face diferenta !

O caracteristica generala, care defineste fiecare companie din Romania, fie ca vorbim de corporatii internationale sau firme romanesti, este lipsa dotarilor tehnologice de ultima generatie. Ma refer, in special, la aparatura si device-urile de birou. Aparatura electronica de birou este ultima care se schimba intr-o firma si nu inteleg de ce se intampla acest lucru, fiind o constanta la toate nivelurile, de la birourile si ghiseele de banci, la birourile si ghiseele multinationalelor. Unde vezi cum angajatii se chinuie sa foloseasca computere, laptopuri, imprimante, xeroxuri, in general, aparatura veche, ce cu greu mai pot face fata noilor cerinte tehnice, noilor aplicatii si programe care au nevoie de resurse tot mai mari. Astfel, angajatii, trebuie sa se adapteze si sa se inarmeze cu nervi de otel ca sa isi poata desfasura activitatea intr-un mod eficient. 

Ideal
Cred ca toti am fost nevoiti sa stam la o coada in fata unui ghiseu si sa avem ghinionul ca sa se blocheze calculatorul, sa incremeneasca aplicatia sau sa astepti minute intregi cu nervii intinsi la maxim. Mai grava este situatia in care, in calitate de angajat, nu reusesti sa-ti indeplinesti toate atributiile si insarcinarile primite la locul de munca, chiar daca ramai peste program, din cauza echipamentului electronic invechit din dotarea biroului. Frustrant de-a dreptul este situatia in care ai limita de timp, in care sa initiezi o comanda, sa transmiti o oferta, sa facturezi sau sa executi o plata online, care se lasa cu penalizari la salariu daca nu reusesti sa o faci. Nimeni din conducere nu o sa-ti accepte scuza ca „sistemul se misca prea incet” sau „se blocheaza in repetate randuri”.

Oferte SSD
Imi aduc aminte cu groaza de clipele de cosmar prin care am trecut, in urma cu mai bine de un an, cu urmari nefaste pentru locul meu de munca. Lucram in departamentul vanzari, intr-o companie de distributie piese auto, in calitate de consilier tehnic vanzari. Zilnic ofertam si faceam comenzi externe, dar cel mai important lucru erau ofertele introduse in platforma asigurarilor, unde, se puteau introduce datele intre intervalul orar: 09-17. Prin urmare, fiecare oferta pentru un dosar de dauna avea cativa pasi de executat: primeai un email de la asigurator cu datele tehnice ale autoturismului si piesele ce trebuiau inlocuite, identificai dupa datele tehnice ale masinii toate piesele cerute in programul specific de identificare piese auto originale, de unde copiai codul de piesa, apoi il introduceai in platforma asigurarilor cu pretul si termenul de livrare. Era foarte important sa identifici si sa introduci datele corecte in platforma asigurarilor pentru ca ofertele, in proportie de 90%, se transformau in comenzi ferme. In plus, iti realizai salariul in functie de cuantumul comenzilor efectuate si incasate, din care primeai din „marja bruta” un procent drept salariu. Daca se intampla sa ratezi o comanda mare din „cauza ta” atunci primeai o penalizare direct pe salariu care pornea de la 20%.

Promotii SSD Kingston

Ca sa fii eficient si sa te poti incadra in termene, ar fi trebuit sa avem calculatoare performante de ultima generatie, care sa suporte si sa ruleze aplicatiile de identificare piese auto originale (aplicatii care sunt updatate de catre constructorii de automobile la zi), si platformele de ofertare/comanda, atat cele interne cat si cele ale asigurarilor. Eram nevoiti sa lucram pe niste calculatoare destul de vechi, ce functionau ca niste rasnite zgomotoase si se blocau cand iti era lumea mai draga. Toate aplicatiile de identificare piese auto originale rulau in ritm de melc, atat trebuia sa gandeasca de iti scoteau peri albi. Iar cand erai grabit si in criza de timp, parca mergea mai lent si se bloca mai des. Cu ocazia fiecarei sedinte lunare, ceream patronatului ca sa ne aprobe un buget pentru upgradarea calculatoarelor din birouri daca nu doreau sa le schimbe, ca sa ne putem desfasura activitatea in conditii optime. Patronatul ramanea surd la cerintele noastre, oricate oferte foarte bune le prezentam de la diferiti producatori si distribuitori. Am incercat toate variantele posibile si imposibile, care au ramas fara rezultat. 

Cosmarul a inceput de dimineata, cand, timp de doua ore nu am putut accesa SAP-ul din cauza unor defectiuni tehnice si nu s-a putut efectua nici o ofertare sau comanda. Mailurile veneau si telefoanele sunau, prevedeam o zi infernala de munca, cu program prelungit, multi nervi si stres continuu. O zi in care un calculator invechit te poate scoate din minti. Cum se intampla de obicei, am primit un mail cu o dauna la un camion pe care trebuia sa o introduc in platforma asigurarilor, exact cu cateva minute inainte de ora 17. Am lasat totul si m-am apucat de ofertarea camionului. Am deschis programul Scania, un program ce se incarca intotdeauna cel mai greu, dar, in acea zi de miercuri, parca a intins coarda la limita maxima. In asemenea momente de stres as fi avut nevoie de un calculator care sa deschida si sa ruleze orice program sau aplicatie intr-o secunda. Imi detestam patronatul pentru faptul ca, nu a fost de acord sa investeasca macar in cateva SSD-uri care ne-ar fi ajutat sa fim mai eficienti la locul de munca. Oricate oferte SSD le-am bagat sub nas nu s-au lasat impresionati sau convinsi, nici daca aveau in fata punctele forte ale unui SSD ca: viteza de acces si transfer a fisierelor si a aplicatiilor (ce se vor deschide si transfera aproape instantaneu), rezistenta la socuri (datorita lipsei componentelor mobile) si fiabilitate. Exact ce aveam cu totii nevoie. 
HyperX

Cu nervii intinsi la maxim, transpiram abundent si imi venea sa urlu de neputinta de fiecare data cand se bloca calculatorul sau gandea prea mult. Chiar daca stiam exact care sunt pasii si unde gasesc codurile originale de piese, nu puteam s-o fac repede, stateam si asteptam sa ruleze paginile. Eram constient ca, daca nu se v-a intampla o minune sau o interventie divina n-o sa reusesc sa introduc oferta in platforma asigurarilor la timp si voi pierde o comanda mare, ce se v-a lasa cu penalizari la salariu. Penalizari nedrepte, cu toate ca am adus la cunostinta conducerii cele mai tari promotii SSD Kingston, foarte bune ca raport calitate/pret. Un SSD (Solid State Drive) este cea mai mica si mai utila investitie pe care o poti face, pentru un calculator de generatie mai veche, ca sa se miste mai repede. Numai imbunatatirea vitezei de acces si transfer, reprezinta un beneficiu imens care se va regasi in eficienta si performanta echipei.
Media Dot

Dezastrul s-a produs, am pierdut comanda si am primit o penalizare usturatoare la salariu. N-am mai putut suporta nedreptatea si mi-am dat demisia. Doar din cuantumul penalizarii mele se puteau achizitiona cel putin trei SSD-uri din primul magazin online de produse IT. Inca imi este greu sa inteleg de ce oamenii de decizie din companii (in pixul carora stau bugetele de investitii), refuza sa investeasca in calculatoare si electronice de ultima generatie, obligand angajatii sa-si desfasoare activitatea cu device-uri invechite. In concluzie, un SSD ar fi putut schimba situatia si probabil mi-as fi desfasurat activitatea la acelasi loc de munca si in prezent. Un SSD poate face diferenta.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro