Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

114 ani de bujii cu scanteie Bosch

La data de 07 ianuarie 1902 Robert Bosch obtinea un brevet de inventie pe baza caruia a fost in masura sa garanteze pentru prima data in istorie aprinderea motoarelor Otto: un magnetou de inalta tensiune in combinatie cu o bujie. Bujia cu scanteie, folosita in combinatie cu tehnicile ulterioare de fabricatie industriala, a contribuit astfel la cresterea productiei de autovehicule. Rezultatul a fost obtinerea de automobile accesibile pentru toata lumea.

Cu o bogata expertiza in domeniu si in baza experientei cooperarii cu aproape toti producatorii de autovehicule, Bosch este unul dintre cei mai importanti furnizori de echipamente originale si aftermarket, precum si lider de piata in Europa. Multi dintre producatorii de top de vehicule folosesc bujiile Bosch in fabricatia de serie a autovehiculelor. Alfa Romeo, Audi, BMW, Cadillac, Citroen, Daimler-Chrysler, Fiat, Ford, GM, Lancia, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Saab, Seat, Skoda, Ssangyong, Suzuki, Toyota, Volvo si Volkswagen sunt doar cativa dintre clientii Bosch. Insa domeniul de aplicatii al bujiilor cu scanteie Bosch nu se limiteaza doar la automobile si motociclete.

Expertiza inovatoare Bosch contribuie inclusiv la succesul curselor de performanta DTM, NASCAR sau Indy Car, precum si la functionarea motoarelor din diverse domenii: ski-jet-uri, masini de gradinarit, motoare cu gaz, generatoare, etc.

Pana in prezent, Bosch a produs peste 11 miliarde de bujii cu scanteie. In afara de Germania, ele sunt obtinute de Bosch si in Brazilia, China, India, Rusia – bineinteles la standardele de calitate Bosch. De-a lungul acestei istorii de 114 ani, Bosch a dezvoltat mai mult de 20.000 tipuri diferite de bujii. Gama actuala Bosch contine o varietate de aproximativ 1.250 de modele si 26 tipuri de electrozi. Aceste cifre subliniaza inca o data existenta unui spectru impresionant de Bosch bujii.

Calitatea remarcabila a bujiilor cu scanteie a adus o contributie semnificativa la succesul general al operatiunilor Bosch in intreg domeniul auto. Prin urmare, nu este o surpriza faptul ca mai multi ani la rand cititorii revistei germane “Auto Motor und Sport” au votat Bosch ca fiind cea mai buna marca de Bujii.

Astazi, dezvoltarea constanta a bujiilor cu scanteie Bosch ca fiind componente integrate ale sistemelor de injectie benzina, a adus o contributie semnificativa la obtinerea unor arderi de combustibil mai eficiente si economice, contribuind la fiabilitatea motoarelor si a convertoarelor catalitice.

Dar inovatia in domeniul bujiilor cu scanteie nu se termina aici, inginerii Bosch lucreaza deja la urmatoarea generatie de bujii pentru a garanta scanteia perfecta si in viitor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro