Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

De ce este foarte important sa ai la indemana o echipa de profesionisti in organizarea si sonorizarea evenimentelor ?

Zilele astea, in plina vara tropicala, cu calduri cu care nu am fost obinuit, navigam pe net in speranta ca vazand poze cu ghetari si pinguini de la Polul Sud ma voi racori putin si voi uita de arsita de afara. Cand deodata, pe eBloguri vad un concurs sponsorizat de cei de la DJ For Party in care sa spunem de ce e bine ca la un eveniment important din viata (de exemplu nunta/botez) e bine sa apelam la specialisti in sonorizare profesionala. Instantaneu, m-am pus pe un ras nebun, amintindu-mi de nunta fratelui meu si unde am avut rolul principal in „entertaiment-ul” evenimentului. 

Atmosfera de petrecere si voie buna
Cum va spuneam, era in 1998, tot o vara calduroasa ca cea de acum. Dis de dimineata, invalmaseala, forfota, unde sunt pantalonii, camasa e calcata?, este destula benzina in rezervor?, hai repede ca la primarie trebuie sa ajungem la 11 fix si la 11 jumatate la biserica. Mai mult, bucatarii de la sala nici pana la acea ora nu aveau tot meniul facut, ce mai, era o debandada in toata regula. Colac peste pupaza, am primit si „nobila„ sarcina de a fi fotograful oficial si apoi sa ma ocup si de muzica la restaurant. Zis si facut, m-am inarmat cu arsenalul din dotare, adica un aparat foto de unica folosinta castigat la un concurs din reviste ce avea in memorie doar 25 de pozitii, asa ca nu era momentul sa fac greseli. Pana la aranjatul oamenilor, ba unul se misca, altuia ii suna „caramida„ de telefon si era mandru nevoie mare am ratat cateva instantanee si in final in albumul mirilor sunt pana in 15 poze. 


Problema cea mare am avut-o la sala, unde intru-un colt mi-am amenajat pupitrul de muzica: pe o masa stramba am pus batranul magnetofon Kastan, relicva a anilor '80 cu benzile frumos aranjate pe ani si formatii cu muzica copiata de la sarbi in Timisoara. Dupa cum va aduceti aminte, la aceste aparate aparea un fenomen ciudat si anume se incalzeau dupa cateva ore de mers si trebuia sa faci pauza ca sa se raceasca. Atunci, am suplimentat tehnica de lucru cu un radiocasetofon luat din talcioc ce avea in jurul boxelor luminite colorate ce palpaiau precum la discoteca si cu casetele proprii si altele ce le-am imprumutat, am considerat ca o sa fac fata cu brio. Dar a fost un dezastru! In primul rand, se auzea foarte incet, asta si datorita zumzetului mesenilor, apoi muzica mea nu placea la toata lumea (nu aveam nimic populara), erau pauze pana mergeam sa intorc caseta ca trebuia sa scol tot randul de la masa ca sa ajung la muzica, la ora 12 cand s-a taiat tortul miresei i-am pus pe oameni sa cante La Multi Ani, ce mai un DEZASTRU!!. Si ca totul sa fie perfect, la final batranul magnetofon a inceput sa scoata fum si si-a dat obstescul sfarsit.

Organizare si profesionalism de exceptie
Peste ani, cand am avut eu nunta, un sentiment de nostalgie m-a cuprins gandindu-ma la peripetiile de la nunta fratelui meu. Dar acum fiind alte vremuri, alte mentalitati, am constientizat ca nu pot sa fac de unul singur totul, asa ca am contractat un organizator de de nunti ce repede mi-a impartit munca: cine se ocupa de impodobitul salii, de meniu, haine, cazarea invitatiilor, dar mai ales sa aleg o echipa de sonorizare profesionala. Impreuna cu acestia am hotarat atat playlistul petrecerii cat si alte efecte speciale precum o masina de facut fum cu gheata carbonica ideala pentru momentul „dansul mirilor” ori a taierii tortului. M-am convins vazandu-le aparatura pe care au descarcat-o si modul de abordare a problemei ca sunt profesionisti si ca pot sta linistit din acest punct de vedere, lucrurile vor fi exact cum le-am stabilit in zilele trecute. A apela la profesionisti, fie ca vorbim de bucatari, chelneri, fotografi, muzica este reteta unei nunti perfecte, ei cu asta se ocupa si au o experienta bogata in domeniul lor de interes, dar pot fi utili si la alte evenimente ca botezuri, aniversari, majorate, revelioane, etc.

Echipament de ultima generatie
Evenimentul pe care voi il organizati are nevoie de un DJ care sa cunoasca muzica, sa stie atat noutatile de club si de la radio dar si ce continea top billboard acum 30 ani sau chiar 50 ani. Sa cunoasca muzica specifica pe zone geografice (folclor mai exact) si asta pentru ca sunt invitati care poate vin la evenimentul vostru din Ardeal sau Moldova. Si cand vine vorba de Ardeal nu se asculta doar „Eu sunt pui de morosan” sau „Trandafir de la Moldova”. Este important ce muzica ambientala foloseste cand lumea serveste masa si iarasi este important sa vorbeasca cu publicul, sa comunice momentele importante din timpul evenimentului intr-o forma cu subiect si predicat. Cat despre playlist e bine sa stie sa se adapteze si tineti cont ca acesta adaptare nu poate exista daca nu isi cunoaste bine muzica si meseria.

Si sa fim seriosi, cine-si lasa pe mana unor diletanti o problema atat de serioasa intr-un moment important din viata ??? Recomand DJ For Party o echipa cu profesionisti pasionati de sonorizari, echipamente de sunet, mixaje si mix-uri, muzica buna si artisti de calitate. 

In concluzie, cred ca fiecare dintre noi a avut sau a participat la un eveniment important in viata. Prin urmare, va provoc sa lasati impresii si amintiri de la evenimentele la care ati participat printr-un comentariu si sa spuneti de ce credeti ca este foarte important sa ai la indemana o echipa de profesionisti in organizarea si sonorizarea evenimentelor?
Dj For Party
Articol scris pentru campania DjForParty organizata de eBloguri.


18 comentarii:

  1. Cu astfel de echipamente de sonorizare, orice eveniment important va fi o reusita :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine punctat. Daca DJ-ul nu se adapteaza dupa oamenii de la eveniment, invitatii incep sa isi piarda interesul si se plictisesc. Un DJ bun face diferenta intre o nunta de neuitat (in sensul bun al cuvantului) si una mediocra! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. super tare. cred ca toata lumea apeleaza la dj profesionist cand e cazul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranta trebuie sa apelezi la o persoana cu experienta cand vine vorba de sonorizare, pentru a sti ca totul va iesi bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare normal sa apelezi la profesionisti in organizarea si sonorizarea evnimentelor.

      Ștergere
  5. Pai se pare ca bairtii de la DJ for Party sunt bazati!
    O sa se auda la nunti ca la concerte

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Din cand in cand mai trebuie sa intri in randul lumii :)

      Ștergere
  7. Si mai bine cu stil decat "cheap". Ai dreptate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna se plateste calitatea si profesionalismul. Iti dai seama ca un profesionist isi cunoaste valoarea serviciilor oferite si implicit standardele la care le ofera :)

      Ștergere
  8. Indiferent de eveniment, muzica este un fel principal din meniu ;) Din punctul meu de vedere un DJ profesionist nu are doar echipamente de ultima generatie ci si un simt innascut pentru detectarea preferintelor muzicale ale invitatilor. O petrecere e reusita atunci cand toti invitatii, indiferent de varsta, se ridica de la masa si se simt bine pe ringul de dans.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt destul de cunoscute cazurile cand la nunti cantaretul pune si muzica si te trezesti cu pauze sau ca iti pica instalatia. Degeaba ca daca nici DJ-ul nu e profesionist si nici sculele nu-s profi, nu zic ca nu poate iesi un eveniment reusit, dar riscurile sunt mari si daca esti organizatorul sau este evenimentul tau, nu vrei sa iti asumi riscuri inutile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta eu nu mi-as asuma riscuri inutile. Sunt de principiul ca fiecare este expert in meseria lui si nu agreez teoria conform careia romanul e priceput la toate :)

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro