Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Dupa ani si ani ...

Apa de la robinet susura incet si monoton. Pe etajera stau aliniate flacoanele de cosmetice si in mijloc troneaza cana de cafea. “Operatiunea” barbieritului de zi cu zi e un moment ritualic pastrat cu sfintenie. Prosopul impaturat sta intotdeauna in partea stanga, aparatul de ras pe a doua polita de sus, after- shave-ul in dreapta sus cu capacul deschis, cafeaua intotdeauna la ibric, fara lapte si zahar, doar proaspat macinata. Tabietul acesta parca imi ordoneaza intreaga zi, nu pot concepe o zi de munca fara aceasta mica bucurie de inceput de zi, chit ca trebuie sa-mi sacrific mai mult timp din somnul de dimineata. Dar merita.

25 de ani cu ALCEDO
In fundal, se aude o muzica revigoranta de la televizor. Apoi inceteaza si incepe un documentar despre fermieri, pamant, ingrasaminte. Este cu siguranta “Viata Satului”, imi spun eu. Nu iau in seama ce se vorbeste acolo si imi vad mai departe de activitatea mea “prodigioasa”, un nou strat de spuma, intindere energica pe fata, etc. Fara sa vreau, convorbirea de la televizor incepe sa ma captiveze. Este vorba despre aniversarea a 25 de ani de cand firma ALCEDO activeaza pe piata romaneasca. Marturisesc ca sunt un profan in acest domeniu, tot ce tine de agricultura imi este total necunoscut. Stiu ca legumele si fructele “cresc” la supermarket, faina e in tiple de 5+1 iar cartofii sunt gata taiati in pungi de 1,5 kg. Interlocutorii prezinta ceea ce inseamna ALCEDO, istorie, traditie, professionalism, inovatie cu o bucurie si incantare nedisimulata pe fete. Ei simt pamantul si traiesc la intensitate maxima tot ceea ce spun. O fraza imi ramane in minte: “Promovam agricultura echilibrata, respectam puterea pamantului”.


Ma intorc in fata oglinzii si apuc aparatul de ras. Tacticos, incep pe obrazul stang (intotdeauna) si cu doua miscari ample in jos si una in raspar in sus dezgolesc obrazul neted. “25 de ani de ALCEDO inseamna pentru noi ...”. Ma uit in oglinda si-mi vad chipul de acum 25 de ani, fara nici o cuta, doar cateva fire razlete ce cu greu puteau fi numite barba. “am luat fiinta in 13 mai 1990 cand un grup de 4 inimosi cercetatori de la Institutul de Proiectie a Plantelor Baneasa au pus bazele unui concept ce are ca scop oferirea de tratamente fitosanitare si consultanta fermierilor …”.

ALCEDO
Parca la tample nu aveam fire albe. Le analizez mai atent si descopar cu stupoare ca mai usor le identifici pe cele negre. Multe s-au mai petrecut in 25 de ani … Fruntea brazdata de cute adanci nu mi-o amintesc ca in copilarie. Acum, latimea ei o asociez ca un semn distinctiv de intelepciune (mama mi-a zis ca oamenii destepti au fruntea lata) nu cu un inceput de chelie. “Suntem prezenti pe 20% din suprafata arabila a tarii si in domeniul distributiei de inputuri pentru agricultura lucram cu o treime din fermierii din Romania.”

Privesc cu alti ochi chipul din oglinda. Urmele noptilor nedormite sau pe fuga au creionat cearcane puternic reliefate. Pe gat pielea a inceput sa faca cute, parul tuns scurt mascheaza caderea parului, iar culoarea lui din gri incepe mai mult sa fie alb. Da. Cu siguranta in 25 de ani am imbatranit. Incepe sa ma roada invidia. Cei de la ALCEDO au inceput pas cu pas sa se extinda, de la an la an au crescut si continua sa creasca iar eu cad pe cealalta parte a vietii. “Decisiv a fost anul 2011 cand Sumitomo Corporation din Japonia ce are o cifra de afaceri de 72 mld. $ devine actionar majoritar …”

Agricultura echilibrata cu ALCEDO
Cu miscari hotarate, termin “laborioasa” operatiune a barbieritului si ma asez in fata televizorului, captivat si fascinat in acelasi timp de subiect. Incetul cu incetul incep sa devin familiarizat cu notiuni considerate abstracte pentru mine pana acum: cum scapi de daunatori cu FASTER 10 CE, cum combati bolile din culturi cu MANOXIN - C, cum cresti eficacitatea tratamentului folosind VITAL 90, cum MICROFER TU- U e fertilizant bun la toate, etc. Timpul zboara pe nesimtite dar nu pot sa ma dezlipesc de ecranul televizorului. Ca in cascada sunt bombardat de informatii pe care interlocutorii le mitraliaza la foc automat: “pe an sfecla recoltata ajunge pentru 12500000 kg de zahar, soia recoltata pentru 4.000.000 litri de ulei de soia, pe an floarea soarelui produce 72.000.000 litri de ulei, vita de vie produce 60.000.000 litri vin, pe an graul recoltat ajunge pentru 1,5 mld. Paini, etc". 

25 de ani cu ALCEDO
Recunosc ca pana azi nici nu aveam habar de toate aceste lucuri, dar vazand cu cata patima si inflacarare vorbeau despre pamant si roadele lui, pe viitor voi privi cu alti ochi tot ceea ce inseamna agricultura si munca campului si sunt convins ca atat timp cat vor exista persoane dedicate – aici vezi exemplul ALCEDO viitorul agriculturii romanesti e pe maini bune. 

A, si sa nu uit LA MULTI ANI ALCEDO!

2 comentarii:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro