Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Stiai ca micul dejun este si trebuie sa fie cea mai importanta masa ?

Organismul uman este atat de complex si are nevoie zilnic de cel putin 1000 de calorii pentru a putea functiona normal. Caloriile le luam din hrana pe care o mancam zilnic in timpul meselor principale sau intre mese. Foarte important in mentinerea sanatatii noastre sunt mesele pe care trebuie sa le luam. Dintre toate cea mai importanta este micul dejun. Un mic dejun bogat in calorii iti ofera energia necesara activitatilor desfasurate intr-o zi. Din aceasta cauza este cea mai importanta masa a omului. Este adevarat ca exista semeni de-ai nostri care obisnuiesc sa sara peste mese, cei mai multi sar tocmai peste micul dejun pe care-l inlocuiesc doar cu o cafea de dimineata si atat. Din pacate, poti sari o masa intr-o zi dar nu este bine ca sa faci din saritul meselor o obisnuinta. O dereglare in alimentatie duce in timp la o dereglare a sistemului digestiv si implicit, ca intr-un lant al slabiciunilor, la alte carente si probleme de sanatate care se abat asupra organismului tau ca o avalansa. Intr-un final, ajungi in situatia de a-ti schimba complet regimul alimentar in mod obligatoriu, altfel ti se agraveaza problemele de sanatate si risti ca sa te cureti. 

Portalul tau pentru o viata completa
Printre cele mai frecvente afectiuni pe care le poti avea daca nu esti atent la alimentatie sunt: gastritele, ulcerul gastric, diabetul, reflux gastric, atac de guta si alte afectiuni ale sistemului digestiv. Problema cea mai mare in cazul afectiunilor sistemului digestiv este ca nu se vindeca in cateva zile cu un tratament medicamentos ci trebuie sa-ti schimbi radical regimul alimentar, sa-ti echilibrezi alimentatia si sa respecti principalele mese in fiecare zi, fara ca sa le mai sari si asta trebuie sa o faci pe termen lung sau chiar toata viata. Diabetul este una dintre cele mai grele afectiuni care-ti pot afecta sanatatea. Ajungi la diabet din cauza alimentatiei precare si o data diagnosticat trebuie sa tii un regim sever de alimentatie toata viata. Un regim care te obliga la numeroase privatiuni. Din aceasta cauza trebuie sa constientizam ca oricare dintre noi poate sa faca diabet daca nu suntem atenti la alimentatia noastra. 

Ziua Mondiala a Diabetului este sarbatorita anual pe 14 noiembrie. Anul acesta, Federatia Internationala de Diabet atrage atentia asupra importantei unei alimentatii sanatoase atat pentru prevenirea diabetului zaharat de tip 2, cat si pentru o gestionare mai buna a acestei afectiuni de catre persoanele cu diabet. Pentru a face alegerile corecte in alimentatie, informarea joaca un rol esential. Te invitam asadar sa afli mai multe detalii despre principiile unei diete echilibrate. Incepe chiar de azi sa faci primul pas catre o schimbare in mai bine. 

Piramida alimentara
Piramida alimentara ilustreaza standardele nutritionale, cantitatile si tipurile de alimente ce ar trebui consumate zilnic pentru a ne mentine starea de sanatate si pentru a reduce riscul de dezvoltare a diverselor patologii legate de alimentatie. Piramida alimentara subliniaza in acelasi timp balanta, varietatea si moderatia cu care este necesar ca unele alimente sa fie consumate, punand accent pe consumul cerealelor, legumelor si fructelor, considerate a fi baza pentru o nutritie adecvata. Ele trebuie acompaniate de alimente bogate in proteine (lapte, branza, carne si produse din carne cu un continut scazut in grasimi). Varful piramidei, avand cel mai mic volum, este reprezentat de grasimi si de produse zaharoase. Acestea trebuie consumate rar si in cantitati mici.

Toti cei interesati de o viata echilibrata, o alimentatie sanatoasa sau cei care sufera de Diabet pot accesa cu incredere Complete Life un portal pentru o viata completa. Aici gasesti sfaturi si informatii de incredere despre una dintre cele mai raspandite afectiuni ale zilelor noastre, diabetul. Indiferent daca ai diabet, sau cineva apropiat are, daca esti medic sau vrei doar sa te infomezi pentru a preveni, ecest loc este pentru tine. Complete Life este o platforma care conecteaza toate persoanele afectate de diabet, ofera continut relevant, actualizat, verificat, interesant si aduce pacientii mai aproape de doctori. Cu instrumentele sale utile, de calitate, gratuite, isi doreste sa imbunatateasca viata de zi cu zi a celor care sufera de aceasta afectiune.

Complete Life
In concluzie, micul dejun este si trebuie sa devina cea mai importanta masa a zilei si trebuie sa-ti faci un obicei sanatos si sa mananci in fiecare dimineata cat mai consistent si mai echilibrat. Nu uita ca poti incepe chiar de astazi si gasesti informatii utile pe portalul Complete Life, portalul care te ajuta sa ai o viata completa. O alimentatie sanatoasa este esentiala pentru obtinerea si mentinerea unui mai bun control glicemic la pacientii cu diabet, dar si pentru prevenirea acestei afectiuni. Afla care sunt principiile unei diete echilibrate si incepe chiar de azi sa faci o schimbare in mai bine.


4 comentarii:

  1. Imi place graficul piramidal, l-am vazut de multe ori, dar niciodata n-am fost atent la el. Ai dreptate, micul dejun este cel mai important, chiar daca e important, nici celalalte mese nu trebuie ignorate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar graficul piramidal este bine exemplificat. Toate mesele sunt importante, dar cel mai important este micul dejun.

      Ștergere
  2. Fiecare masa este la fel de importanta. Sau tu ce intelegi prin importanta: cantitati imense? Nici micul dejun nu trebuie sa intreaca orice masura. Important este macronutrientii care compun fiecare masa in parte, nu cantitatea de mancare ingestata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cnad ma refer la importanta nu ma refer la cantitate ci la faptul ca nu trebuie sarit sau nu trebuie sa ne obisnuim fara. Adica trebuie sa mancam in fiecare dimineata, la scurt timp dupa ce ne-am trezit si nu la cateva ore dupa ce ne-am trezit.

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro