Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Factorii de risc ai conducatorilor auto adolescenti

In timp ce majoritatea oamenilor ar putea presupune ca adolescentii care conduc autoturisme pe timp de iarna - atunci cand este intuneric, rece si umed - sunt mult mai predispusi pericolului decat daca ar conduce in zilele insorite si calde. Un studiu recent al Asociatiei Americane a Autovehiculelor sustine faptul ca lunile de vara, sunt cele mai periculoase. De fapt, aceasta perioada este denumita cele 100 de zile mortale pentru soferii adolescenti.

Adolescentii petrec mult mai mult timp in masina in lunile iunie, iulie si august - deoarece acestea sunt zile de vacanta si de calatorii dese cu prietenii, a declarat Shannon Lara, senior manager, comunicare de marketing pentru Materiale de frictiune Honeywell. Din pacate, o medie de 28 de tineri mor saptamanal in accidente de vehicule. Sistemul de franare BENDIX pentru securitatea adolescentilor, o campanie care vizeaza educarea parintilor si adolescentilor asupra conducerii in conditii de siguranta si asupra ingrijiri vehiculului, a lansat un al treilea film pentru a atrage atentia asupra acestui sezon de conducere periculos, si de a atenua eventualele probleme prin ai face constienti pe parinti si pe adolescenti de trei factori de risc cheie care ar putea afecta sofatul lor pe timp de vara.

Este putin probabil ca adolescentii sa poarte centurile de siguranta. Potrivit sondajului Honeywell, chiar daca 90 la suta dintre parinti au discutat cu adolescentii lor despre importanta de a purta centura de siguranta, acesti tineri nu le urmeaza sfaturile. Cu toate acestea, in situatia in care un tanar care nu poarta centura ar trebui sa opreasca brusc la o viteza de 50 km/h, impactul ar fi unul asemanator caderii de la nivelul 3 al unei cladiri.

Adolescentii recunosc ca desfasoara mai multe actiuni in timp ce conduc. Distragerea atentiei fie din cauza dipozitivelor electronice/mobile fie din cauza altor calatori, sunt probabil, cel mai periculos factor de risc, fiind regasite ca si cauze in mai mult de 80 la suta din toate accidentele, potrivit AAA.

In timpul verii, nu exista nici o limita pentru adolescenti in a conduce cu mai multi pasageri in masina, insa BENDIX sugereaza parintilor, sa limiteze numarul acestora in vehiculul adolescentului lor. Date ale AAA, arata ca avand alaturi inca un pasager adolescent ar putea dubla riscul ca un tanar conducator auto sa fie implicat intr-un accident fatal, in timp ce cu trei sau patru camarazi riscul creste exponential.

Indrumarea adolescentilor si a parintilor de a deveni mai constienti asupra pericolului acestor trei factori de risc este esentiala pentru reducerea numarului de accidente, a spus Lara. De aceea, vom continua sa promovam obiceiurile conducerii in siguranta, care incepe inainte ca adolescentii sa introduca cheia in contact, a mai declarat ea.

De-a lungul anilor, Bendix a adus contributii majore produselor in industria automobilelor, aviatiei, in industria aerospatiala si in transport. Dar, domeniul franarii autovehiculelor este acela in care compania a realizat unele din cele mai mari inovatii ale sale. Bendix este un furnizor global important al materialelor de frictiune pentru franarea automobilelor, dar si a produselor de franare aftermarket, cu vanzari anuale de aproape 700 milioane dolari. Exista 13 fabrici de productie si cinci facilitati ingineresti, in noua tari. Produsele cheie includ placute de frana, discuri de frana cu tambur si garnituri, si de asemenea o varietate de aplicatii premium specifice produselor de frana de pe piata aftermarket comercializate sub marca Bendix. Bendix franare avertizeaza tinerii soferi ca vara nu e un timp de vacanta pentru comportamentul sofatului preventiv.

2 comentarii:

  1. Chiar acum cateva saptamani un coleg a facut un accident destul de serios. Cine era vinovatul? El. Nu stia sa conduca bine, nu a acordat prioritate si s-a ales fara masina, dosar penal si fara permis. Avea permisul de numai cateva luni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sofatul vine si cu responsabilitati care se presupune ca ti le poti asuma dupa ce ai implinit varsta majoratului.

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro