Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Tu ai acorda a doua sansa?

Ce ti-e si cu oamenii, de multe ori cand vine vorba de sistemul penitenciar si dramele care se consuma in spatele gratiilor strans corelate cu dramele din afara lor, sunt tratate de majoritatea dintre noi ca un subiect “Tabu”, despre care nu vorbim, nu ne intereseaza iar cand se intampla cate-o drama ne place doar sa aratam cu degetul si sa ne revoltam doar pentru moment. Da sunt de acord ca toti cei condamnati la inchisoare trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa pentru faptele lor si ca merita sa fie privati de libertate pentru a intelege si a incerca sa constientizeze greselile facute, cat si faptul ca prin regimul de detentie li se ofera sansa de a se reabilita iar dupa eliberare sa poata duce o viata normala. 

Tu ai acorda a doua sansa?
Cunosc si cazuri mai fericite daca se poate spune asa cu ghilimele de rigoare in care persoana a gresit, a fost condamnat la inchisoare, a reusit sa ispaseasca pedeapsa cu privare de libertate, s-a eliberat si dupa cativa ani de la eveniment duce o viata normala reusind sa se reintegreze in societate. In aceste cazuri un aspect foarte important este suportul familiei, al prietenilor si al societatii care nu l-au renegat sau abandonat pe detinut, sustinandu-l sa treaca peste perioada de detentie iar dupa sa se reintegreze in societate sa reuseasca sa-si intemeieze o familie, sa aiba copii si sa duca o viata normala. Dar aceste cazuri sunt totusi destul de putine in comparatie cu cazurile de recidiva care sunt o alternativa pentru fostii detinuti care nu reusesc sa se reintegreze in societate. 

Este foarte important si sustin programul suntemprodusulmediului.ro care ajuta la reintegrarea fostilor detinuti in societate atat in timpul detentiei dar si dupa eliberare. Intr-adevar daca rata de recidiva ar scadea, s-ar produce mai putine infractiuni care direct sau indirect ne afecteaza pe toti, iar in plus mai multe vieti ar fi salvate si reintegrate in societate. 

Fiecare om merita sa primeasca o a doua sansa si este important pentru noi toti sa sustinem reintegrarea fostilor detinuti si sa le oferim o a doua sansa, multi dintre ei vor reusi sa duca o viata normala chiar daca in trecut au facut greseli, au constientizat ca au urmat un drum gresit, ei pot renaste oferindu-le o sansa ei se pot reintegra mai usor in societate dupa o detentie. 



In acest sens programul suntemprodusulmediului.ro isi propune formarea profesionala si certificarea competentelor pentru detinutii aflati in regim deschis si semideschis. Proiectul se ocupa cu pregatirea si motivarea angajatilor penitenciarelor pentru o interactiune mai buna cu detinutii. In plus prin cooperarea cu posibili angajatori, parteneri sociali si reprezentanti ai comunitatii, se incearca sa li se ofere fostilor detinuti o a doua sansa prin care sa se reintegreze in societate si sa avem cat mai putine recidive si cat mai putine destine tragice. Eu sunt decis sa ofer unui detinut o a doua sansa, dar tu o vei face? 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro