Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sistemul de aprindere cu baterie de acumulatori-bobina de inductie

Acest sistem de aprindere este un sistem de aprindere in curent continuu si in varianta clasica este cu contacte mecanice. La sistemul de aprindere in curent continuu producerea inaltei tensiuni (secundara) are loc ca urmare a variatiei curentului primar in bobina de inductie.

In constructia unui astfel de sistem intra: ruptorul compus din contactele Km, cama si condensatorul, distribuitorul de inalta tensiune care repartizeaza inalta tensiune la bujii, in functie de ordinea de aprindere, prin intermediul lamelei rotitoare, bobina de inductie care se compune din infasurarea primara si infasurarea secundara. Distribuitorul si ruptorul sunt unificate constructiv intr-un singur ansamblu „ruptorul-distribuitor” care este antrenat mecanic de la arborele de distributie al motorului printr-un angrenaj. Pe ruptor-distribuitor se monteaza servomecanismul vacuumatic al regulatorului de avans.

Caracteristicile bujiei de care trebuie sa se tina seama in exploatare sunt: dimensiunea filetului corpului bujiei, distanta medie dintre electrozi si valoarea termica. Valoarea termica a bujiei este o caracteristica importanta pentru buna functionare in regim de lunga durata a bujiei. Un motor cu ardere interna poate aduce o bujie la o temperatura la care se produce autoaprinderea amestecului carburant inainte de declansarea scanteii. Acest lucru se poate intampla daca valoarea termica a bujiei nu corespunde motorului respectiv. Valoarea termica reprezinta durata in secunde ce trece de la inceputul functionarii bujiei pana la aparitia autoaprinderii, pe un motor standard. Aceasta depinde de raportul suprafetelor de transfer al caldurii, la primirea si la cedarea acesteia. Pentru prescrierea valorii termice pentru un motor anume, se foloseste o sonda speciala.

Pentru identificare si comparatii, bujiile se marcheaza, in functie de valoarea termica, lungimea piciorului izolatorului, dimensiunile filetului, etc. Din acest punct de vedere exista doua moduri de marcare a bujiilor si anume: dupa valoarea termica (Romania si Germania) si dupa lungimea libera a piciorului izolatorului (Rusia, SUA, Anglia).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro