Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Transcontainerizarea

Teoretic, oricare mijloc de transport poate fi considerat ca fiind compus din trei parti: 
- sursa care furnizeaza energia necesara invingerii rezistentelor la inaintare. 
- partea de rulare. 
- incaperea destinata pasagerilor sau pastrarii in conditii cat mai bune a marfurilor in timpul transportului. 

Intr-o prima faza toate cele trei parti sunt reunite intr-un singur ansamblu (cazul unui autocamion sau al unui cargou clasic).

Istoria dezvoltarii mijloacelor de transport demonstreaza convingator tendinta permanenta de separare a incaperii marfurilor de restul mijlocului de transport. Astfel intr-o a doua faza o parte a incaperii marfurilor si a partii de rulare se separa de rest (cazul remorcilor). Chiar si in acest stadiu efectele economice sunt importante.

In fine, faza a treia, incaperea marfurilor sub forma transcontainerului, se separa complet de restul mijlocului de transport. In plus, transcontainerul devine incaperea marfurilor comuna tuturor mijloacelor de transport rutiere, feroviare, navale si aeriene.

Efectele economice sunt deosebit de importante, sintetizate in reducerea pretului de cost al transportului cu aproximativ 35% in comparatie cu transporturile clasice.

Din cele expuse rezulta ca intre containerele clasice si transcontainerele moderne exista o diferenta principiala functionala: containerele clasice apeleaza la vechile tehnologii de transport, manipulare, introducere si scoatere a marfii. Transcontainerele moderne utilizeaza o tehnologie proprie de transport sub forma sistemelor transcontainerelor nationale cat si a sistemului international, fac uz de mecanizarea completa a proceselor de transbordare si de paletizare la introducerea si scoaterea marfurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro