Conductibilitatea termica masurata la temperatura de 0°C nu trebuie sa depaseasca valoarea de 0.25 kcal/m2×h °C.
Higroscopicitatea masurata prin expunerea pana la obtinerea unei greutati constante, intr-o atmosfera saturata de umiditate, la temperatura de 20°C, a unei probe de material bine uscat in prealabil, nu trebuie sa depaseasca valoarea de 50 cm3 de apa pe 1 m2 de suprafata, proba avand o grosime normala de utilizare. Aceasta umiditate trebuie sa dispara dupa expunerea timp de trei ore intr-un mediu ambiant la 20°C si 60% umiditate relativa.
Retinerea apei dupa o imersiune completa in apa timp de patru saptamani nu trebuie sa depaseasca valoarea de 200 cm3/m2 de suprafata a materialului de proba, la o grosime normala de utilizare, apasarea fiind efectuata dupa 3 minute de scurgere naturala prin sprijinirea suprafetei considerate pe o masa plana, apa retinuta in stratul exterior al probei trebuie sa dispara dupa o zi de expunere intr-un mediu ambiant cu o umiditate relativa de 60%.
Limitele de higroscopicitate si de retinere a apei prescrise mai sus vor fi triplate pentru suprafetele prezentand celule deschise ca urmare a planului de taiere, apa retinuta trebuie sa dispara la uscare in aceleasi conditii.
Permeabilitatea la vapori de apa trebuie sa fie inferioara la 20 g de apa pe 1 m2, la o grosime de 40 mm, in 24 de ore, sub o diferenta de presiune relativa de vapori de 50 mm mercur, mentinuta intre cele doua suprafete ale probei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Opinia ta conteaza !