Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sa gatesti impreuna cu "Mee" este o placere

Intotdeauna in weekend avem parca mai mult timp, atat pentru cumparaturi dar si pentru gatit. Ca un blogger “gospodar” sambata am facut planul de lupta si aprovizionarea de weekend, asa am decis ca duminica o sa petrec mai mult timp in bucatarie ca de obicei si o sa pun in practica mai multe retete, cum gatitul nu este neaparat punctul meu forte, trebuie sa recunosc ca am intampinat si unele dificultati pe care cred ca le-am trecut cu bine. Am hotarat impreuna cu mascota “Mee”, care imi tine de urat de obicei, sa pregatim un festin ca pentru musafiri de seama. Iar cu reteta sa participam si la campania Beko. Auzind de initiativa si Beko, “Mee” a fost foarte incantat si tot un zambet, fiind fericit ca o sa gatim un meniu de blogger si anume friptura de porc la cuptor cu garnitura de cartofi aurii si salata a la Grec, stropita cu vin rosu demi-dulce si ca desert “Cuib de viespe” si fructe de sezon. 

Am inceput cu Cartofii aurii pentru care avem nevoie de: 

"Mee" fotomodel
1 kg cartofi noi 

200 ml ulei 

1 varf de sare 

Rumenim cartofii fierti

Cartofii se spala si apoi se pun la fiert, iar in apa am adaugat varful de sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se lasa la racit. Apoi urmeaza partea cea mai plictisitoare si anume caratatul cartofilor de coaja. Dupa ce am terminat de curatat cartofii de coaja, ii taiem pe lungime, insa nici prea subtire dar nici prea gros, asa mai potrivit. 

Cartofi aurii

Punem uleiul intr-o tigaie teflonata la incins si pe urma adaugam cartofii, pe care avem grija sa ii rumenim bine pe toate partile, pana devin aurii si putin crocanti la crusta. Timp de preparare aproximativ o ora si un pic. 

Urmeaza Friptura de porc la cuptor pentru care avem nevoie de: 

1 kg de pulpa de porc dezosata 

1 punga Maggi 

1 ceapa 

3 catei de usturoi 

Ingredientele pentru friptura
Luam carnea o feliem si o fragezim putin cu batatorul de snitele. Curatam ceapa si o taiem marunt apoi curatam usturoiul si il pisam. Am decis sa incerc si eu o punga din asta magica la cuptor, mai mult din curiozitate, pentru ca am vazut atata reclama la televizor, incat am zis acum este momentul pentru experiment. Dar cum nu prea aveam incredere 100% in condimentele care vin la pachet cu punga, am mai adaugat ceapa si usturoiul in plus ca si aport personal pentru gust si nu-mi pare rau, a iesit delicos totul. In punga introducem condimentele ce vin la pachet, ceapa, carnea si usturoiul pisat, apoi le amestecam bine sa se omogenizeze continutul. Punem o hartie de copt intr-o tava peste care asezam punga legata bine la gura si o bagam la cuptor, cam o ora la 170-180 de grade Celsius. Dupa aproximativ 30-40 minute facem cateva gauri in punga si o lasam la cuptor restul timpului pana la o ora. Practic condimentele din punga sunt suficiente, insa eu am mai adaugat ceapa si ustuoiul in plus doar pentru gust. Timp de preparare cam o ora si un pic. 

Urmeaza Salata a la Grec pentru care avem nevoie de: 

3 rosii potrivite 

1 castravete de sera 

1 ceapa potrivita 

1 ardei potrivit 

3 catei de usturoi 

100 gr branza telemea 

100 gr de masline 

2-3 linguri de ulei de masline 

1 varf de sare 

1 lamaie 

Ingrediente salata a la Grec
Salata este simplu de facut,  se curata si se spala legumele apoi se taie cubulete sau felii mai subtiri si se pun toate intr-un vas, dupa care se amesteca putin cu uleiul, sarea si se stoarce putina zeama de lamaie. Se taie cubulete branza telemea si se adauga peste salata, apoi ultima data se adauga maslinele. Acum depinde de gusturi, maslinele pot fi puse si ca ornament. Timpul de preparare in jur de 30 minute, depinde mult cat esti de experimentat in feliatul legumelor. 

Ce mai manaca bloggerul
In general meniul este destul de usor si simplu de preparat, chiar nu am intalnit greutati mari in gatit. Il recomand tuturor celor care iubesc friptura de porc si cartofii aurii. Totul merge perfect stropit cu vin rosu demi-dulce si un desert daca mai incape, daca nu ... exista medicamente care ajuta la digestie, cum ar fi anghirol, recomandat pentru gurmanzi. Pofta buna!

Pofta buna !

4 comentarii:

  1. wooow ce bine arata!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. şi cuibul de viespe? :( sau l-a furat mee? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urmeaza si articolul cu desertul numai ca era mai complicat si necesita mai mult stres si transpiratie ca restul :)

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro