Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Scrisoare deschisa catre top10 angajatori firme si institutii din judetul Mures

Scrisoare deschisa catre top10 angajatori firme si institutii din judetul Mures in cadrul Recensamantului Becurilor Arse din Romania, campanie sustinuta de Recolamp. 

Constientizarea umanitatii de nevoia urgenta de a lua masuri ecologice pentru sanatatea noastra in primul rand si a plantei care momentan este singura care suporta viata. Este de-a dreptul infiorator cand vedem statisticile din ultimii ani cu privire la cresterea alarmanta spre exemplu a cancerului de piele in randul oamenilor, sau a bolilor cronice si a cancerului de diferite tipuri care au ca si cauze poluarea mediului. Toate aceste maladii vin in urma efectelor cauzate de distrugerea stratului de ozon, poluarea aerului, a solului si a apei in general. Diminuarea acestor efecte este posibila prin tratarea cu responsabilitate a deseurilor de echipamente electrice si electronice DEEE. Acestea sunt mult mai periculoase decat celelalte tipuri de deseuri deoarece contin substante nocive si nu sunt biodegradabile. 

www.recolamp.ro
Deseurile de echipamente electrice si electronice nu sunt simple gunoaie, de aceea ele trebuie colectate selectiv in containere, de unde ajung in centre specializate urmand sa fie dezasamblate manual sau automatizat, urmand ca piesele utilizabile sa fie reclicate. Componentele rezultate care nu pot fi reciclate vor fi topite iar materia rezultata poate fi reciclata. 

De fapt ce sunt echipamentele EEE? Categoria de deseuri EEE cuprinde echipamentele care functioneaza pe baza de curent electric sau campuri electromagnetice si echipamentele de generare, transport si de masurare a acestor curenti si campuri, destinate utilizarii la o tensiune mai mica sau egala cu 1.000 volti curent alternativ si 1.500 volti curent continuu. Deseurile de echipamente electrice si electronice DEEE sunt echipamentele electrice si electronice care constituie deseuri conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 78/2000 privind regimul deseurilor, aprobata cu modificari de Legea nr. 426/2001, inclusiv toate componentele, subansamblele si produsele consumabile, parte integranta a echipamentului in momentul in care acestea devin deseuri. 

Echipamentele de iluminat care se incadreaza ca deseuri de echipamente electrice si electronice cuprinde produsele aparate de iluminat pentru lampi fluorescente, lampi fluorescente drepte, lampi fluorescente compacte, lampi cu descarcare in gaze de inalta intensitate, inclusiv lampi cu vapori de sodiu la inalta presiune si lampi cu halogenuri metalice, lampi cu vapori de sodiu la joasa presiune, inclusiv toate sursele de iluminat cu codul 20 01 21. 

La nivelul Uniunii Europene au fost luate masuri de prevenire a generarii deseurilor din echipamente electrice si electronice, precum si de promovare a refolosirii, reciclarii si a altor forme de valorificare a acestora. Aceste masuri au fost stabilite prin Directiva CE nr. 2002/1996 adoptata la data de 27 ianuarie 2003, modificata de Directiva CE nr. 108/2003 adoptata in 8 decembrie 2003. In legislatia nationala romanana, aceste directive au fost transpuse prin HG nr. 448/2005 privind deseurile de echipamente electrice si electronice precum si prin Ordinele Ministerului Mediului nr. 1223/2005 privind procedura de inregistrare a producatorilor, modul de evidenta si raportare a datelor privind echipamentele electrice si electronice si deseurile de echipamente electrice si electronice si 1225/2003 privind aprobarea Procedurii si criteriilor de evaluare si autorizare a organizatiilor colective in vederea preluarii responsabilitatii privind realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. 

Legislatia din Romania obliga atat producatorii, importatorii, consumatorii finali cat si administratiile locale la o serie de masuri pentru colectarea selectiva si reciclarea corespunzatoare a acestor echipamente. Astfel, producatorii/importatorii de echipamente electrice si electronice sunt direct responsabili sa asigure gestiunea deseurilor, un sistem de colectare, reciclare a acestora, precum si sa implementeze masuri pentru reducerea cantitatii produselor iesite din uz si a nocivitatii lor asupra mediului. 

La noi exista inca din 2007 Recolamp o asociatie non-profit fondata de Philips Romania, General Electric si Osram Romania, in present cuprinde peste 145 de companii care comercializeaza echipamente electrice si de iluminat din Romania. Cu alte cuvinte Recolamp ofera in mod gratuity servicii de organizare, colectare si reciclarea deseurilor provenite din echipamente electrice si de iluminat in numele celor 145 de firme. In prezent infrastructura Recolamp cuprinde peste 8500 de puncte de colectare la nivel national. 

www.recolamp.ro
Recolamp incheie protocoale de colaborare cu orice companie din Romania, punand la dispozitie containere specializate de colectare, precum si serviciul gratuit de preluare deseu. In colaborare cu colectori autorizati, se duc containerele la compania respectiva, iar cand cutiile sunt pline cu deseuri, sunand la TelVerde - numar cu acces gratuit: 0800.888.666, se solicita ridicarea de deseuri. Acelasi colector vine si ridica deseurile, intocmeste documentatia obligatorie pentru orice companie, acte prevazute de legea de mediu si lasa in schimb cutii goale, pentru a fi utilizate in continuare. 

Companiile au cost “0” (zero) in acest proces de colectare selectiva a deseurilor de echipamente de iluminat. Putem spune ca pot economisi bani datorita faptului ca le scade volumul de deseuri, fapt ce ar putea fi de natura sa le micsoreze factura emisa de companie de salubritate. Legislatia nationala interzice explicit aruncarea deseurilor din surse de lumina la gropile de gunoi, din cauza riscului de poluare al solului si subsolului. Companiile isi pot indeplini aceasta obligatie (si sa evite amenzile aplicate de Garda de Mediu) prin colaborarea cu Recolamp. Predarea deseurilor din surse de lumina nu presupune nici un cost pentru companii, acestea indeplinandu-si corect o obligatie legala, si in plus, contribuind la protectia mediului. 

In vederea asigurarii colectarii si reciclarii deseurilor provenite din echipamente de iluminat, Recolamp ofera companiilor in mod gratuit, recipiente de colectare standardizate, pe baza unui protocol de colaborare incheiat cu fiecare locatie in parte, servicii de ridicare a deseurilor, transport, depozitare, sortare, consolidare regionala si nationala, servicii de tratare si de reciclare cu ajutorul reciclatorilor contractati, un numar de telefon gratuit si servicii aferente preluarii apelurilor in vederea ridicarii deseurilor semnalate de generatori. 

Ma adresez in general celor mai mari companii si angajatori din judetul Mures cum ar fi Alunis, Anvico, Aspharom, Azomures, Balneoclimaterica, Bio EEL, Caro Comp, Charter Trans Air Agency, Cis gaz, Citadin Prest, Aquaserv, Contrascom Benta, Dafcochim, Daw Benta, E.ON Gaz Distributie, Farel Impex, Fora Sonde, Gamex, Geiger Transilvania, Gliga Instrimente Muzicale, Gombos Security, Hochland Romania, Hora, Indlacto Mures, IRUM, Izorep, Marsorom, Maviprod, Mobex, Moragroind, Nakita Prod Comimpex, Ormatin Mur Mat. Recuperabile, Ortoprofil, Profitec, Prolemn, Remex, Renania Trade, Rewox-Eco-Rom, Rom Olsena Company, Romcab, Rominsta, Salubriserv, Siceram, Siletina, Silvana, Socot, Surub Trade, Time Com, VES. Conducerii carora le recomand si ii rog primul rand sa incheie un protocol de colaborare cu Recolamp

De asemenea ma adresez si celorlalti mari angajatori ai judetului Mures, cum ar fi Primaria Targu Mures, Speitalelor si Clinicilor din Targu Mures, Mures Mall si Promenada Mall, Darina si Pallas, Directia de Finante Targu Mures si nu in ultimul rand ma adresez institutiilor bancare care au sucursale in judetul Alba sa incheie protocoale de colaborare cu Recolamp. 

www.recolamp.ro
Dupa semnarea protocolului de colaborare, Recolamp va pune la dispozitie doua tipuri de recipiente, in functie de cantitatea de deseuri pe care locatia dumneavoastra o genereaza. Contactati Recolamp, mentionati ca aveti deseuri colectate, iar recipientul plin va fi ridicat de catre partenerii nostri si inlocuit cu unul gol. 

Nota: Costul tuturor acestor operatiuni este suportat integral de Recolamp. 

Modalitati de contactare pentru ridicarea deseurilor: 
- apelati din orice retea numarul de telefon gratuit 0800.888.666.
- e-mail: colectare@recolamp.ro. 
- fax: 021.404.36.79. 

Prin intermediul partenerilor sai, Recolamp se asigura ca toate deseurile provenite din echipamente de iluminat sunt colectate si reciclate in conditii de siguranta pentru mediul inconjurator si pentru sanatatea populatiei.

Avem o singura planeta din pacate cu resurse limitate, haideti cu mic cu mare sa reciclam tot ce se poate.

2 comentarii:

  1. bravo , iuliu , Succes ! Eu am un raspuns pozitiv , cei de la Premium porc au demarat inscrierea in program !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi Vali si felicitari pentru rezultatul pozitiv !!!

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro