Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Asigurarea creditelor interne

Prin asigurarea creditelor interne, asiguratul se protejeaza impotriva riscurilor de neplata prelungita de catre cumparator sau a insolvabilitatii sale pe durata cuprinsa intre productie si distributie, de regula inainte de vanzarea finala catre cumparator. 

Pot exista mai multe tipuri de contracte: 
- pentru o singura tranzactie. 
- pentru o anumita durata pe baza cifrei de afaceri - administrarea acestor asigurari, este costisitoare si necesita un volum mare de munca, de aceea se foloseste pentru tranzactii de valori mari. 
- pentru un numar limitat de tranzactii. 
- pentru unul sau mai multi cumparatori, asiguratul avand libertatea de a decide asupra acestora. Ea se incheie pe o perioada determinata 12 luni.
- pe cifra de afaceri pe credit - cea mai utilizata, asigura toate afacerile vanzatorului cu unul sau mai multi cumparatori, pe o durata determinata. 
- pentru mai multe conturi ale unui asigurat, atunci cand acoperirea este limitata la acei clienti care depasesc un anumit nivel determinat al datoriilor si a caror neplata prelungita va avea un impact mare asupra disponibilitatilor in contul de numerar al asiguratului. 

Aceste tipuri de asigurari presupun costuri reduse de administrare, asiguratorul poate evita antiselectia deoarece clientii vor solicita asigurari pentru toate contractele pe credit, nu numai pentru cele cu un risc mare si va exista posibilitatea de verificare a solvabilitatii si bonitatii clientilor sai prin intermediul evaluarilor riscului si al asiguratorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro