Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Asigurarea de fidelitate

Reprezinta asigurarea drepturilor sau intereselor patrimoniale si de aceea sunt incadrate in categoria asigurarilor patrimoniale. Aceste asigurari au ca scop acordarea protectiei unei societati in calitate de asigurat impotriva unor prejudicii produse activelor sale ca urmare a actelor necinstite sau frauduloase ale personalului sau care administreaza o parte a acestora, indiferent daca ei au actionat singuri sau impreuna cu alte persoane. 

Exista diferite tipuri de asigurari: 
- garantia de fidelitate are ca scop compensarea unui angajator pentru pierderile cauzate de necinstea angajatilor (ex: casierul care poate fura banii societatii, vanzatorii din magazine). Se despagubesc sumele de bani furate sau marfurile distruse sau deteriorate de angajatii asiguratului. 

Prin aceasta asigurare se despagubesc numai daunele propriu-zise, nu si pierderile de consecinta sau costurile efectuate de asigurat pentru determinarea nivelului pierderii propriu-zise. 

Aceste contracte se pot emite individual, pentru fiecare persoana in parte, pentru anumite posturi sau pot fi generale, adica pentru toti angajatii unei societati, de obicei cu sumele pana la care se asigura fiecare dintre ei. In acest ultim caz, schimbarea unuia dintre angajatii inclusi in contract trebuie imediat notificata asigurătorului. 

Pentru incheierea asigurarii, angajatii complecteaza cererea de asigurare, la care vor atasa si o cerere speciala individuala, in care se solicita date personale de stare civila, proprietatile in posesie, salariul, locul de munca anterior, situatia financiara (datorii, falimente, asigurari de viata). 

Din partea angajatorului mai sunt necesare detalii privind modul de recrutare si selectie a personalului, referinte folosite pentru recrutare si verificarea acestora. 

Politele generale sunt des folosite pentru asigurarea institutiilor financiare (banci comerciale, intermediari, uniuni de credit etc.) dar si pentru companii din alte domenii care ar putea fi prejudiciate in acest mod. In unele institutii financiare, garantiile de fidelitate sunt obligatorii pentru asigurarea impotriva riscurilor de frauda si necinstea angajatilor, furtului in timpul transportului, inselaciunii, bancnotelor false chiar rapirilor. 

In ultimii ani daunele cele mai mari platite de asiguratorii de fidelitate, a fost determinate de fraude la sistemele electronice, furtul prin computere si Internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro