Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

AFS (Adaptive Forwarding Scheme)

AFS este o metoda ce introduce o schema de diferentiere pe servicii. In acest scop se va prevedea un model de diferentiere pe servicii pentru retelele de senzori. Sursa stie gradul de importanta al fiecarui pachet pe care-l trimite ceea ce se poate translata in nivele de prioritate predefinite. Astfel se stabileste prioritatea PHB - Per Hop Behavior (nivelul de prioritate) pentru fiecare pachet. Ceilalti senzori vor prelua pachetul si vor decide tipul serviciilor pe care le vor oferi unui pachet in functie de nivelul sau de prioritate. Acest tip de model este extrem de scalabil deoarece indiferent de numarul senzorilor, un nod are de-a face cu un singur pachet la un moment de timp. 

Se vor defini trei abordari pentru a oferi garantia ca pachetul a ajuns la destinatie: 
- confirmarea. 
- redundanta pachetelor, vor fi trimise mai multe copii ale pachetelor. 
- FEC (forward error correcting): coduri de corectie a erorilor. 

Abordarea pe baza redundantei pachetelor se face, in urmatoarele moduri: 
- multipath forwarding: foloseste avantajul ca mediul wireless este de tip broadcast, toate nodurile vecine pot asculta mediul. Astfel desi este un singur hop urmator pe baza algoritmului folosit, mai multe noduri pot transmite pachetul. 
- multipacket forwarding: un singur nod transmite mai departe pachetul. Redundanta este in faptul ca pachetul este trimis de mai multe ori. 
- transmisie hibrida: este o combinatie e primelor 2 metode. Este fixat un numar minim de cai pe care trebuie transmis pachetul, iar daca un nod nu dispune de acest numar minim transmite pachetul de mai multe ori pe aceeasi cale pentru compensare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro