Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Noua taxa auto 2013

Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, pe langa politicile de integrare pe care era obligata tara noastra sa le aplice, a fost obligata sa introduca si o noua taxa auto. Bineinteles parerile sunt impartite cu privire la aceasta taxa auto, pe care posesorii auto sunt obligati prin lege sa o plateasca. Prima data, taxa auto, a fost introdusa de Guvernul Romaniei in aprilie 2008 si initial a fost calculata in functie de datele tehnice ale fiecarei masini pe baza capacitatii cilindrice sau cilindree si de emisiile de dioxid de carbon in atmosfera. Totusi ce nu este in regula cu aceasta taxa auto, este faptul ca pe parcursul anilor a suferit mai multe modificari, iar cea mai drastica modificare a facut-o Guvernul Boc in 2011, prin majorarea in medie a cuantumului taxei auto cu aproximativ 50% pentru masinile noi, dar cu o crestere dubla sau chiar tripla pentru masinile poluante si vechi. In urma acestui fapt s-a ajuns la aberatii de genul - pentru un autovehicul vechi care in piata costa 500 euro taxa auto perceputa sa fie de 5000 euro. 

Teoretic sunt de acord cu o taxa auto care sa fie perceputa pentru inmatricularea autovehiculelor fiind un mod de a mai tempera oarecum importul de autoturisme second si transformarea Romaniei intr-un cimitir al masinilor scoase din uz din Europa. Este binevenita o asemenea taxa, dar felul cum ea este aplicata si aberatiile ce le genereaza nu pot fi tolerate, iar lipsa de viziune si solutii ale guvernelor PDL-iste au produs un mare haos si in aplicarea acestei taxe auto. De asemenea este condamnabila actiunea lor de anul trecut cand au suspendat aceasta taxa in mod abuziv doar din considerente electorale si au amagit multi posesori de autoturisme. 

Taxa auto a fost reintrodusa incepand cu 1 ianuarie 2013, insa Guvernul Romaniei ar trebui, sa o modifice si sa tina cont de mai multi factori in calcularea cuantumului acestei taxe auto, pentru ca in forma finala aceasta sa fie echitabila si corecta din toate punctele de vedre si sa nu mai produca aberatii ca si cea precedenta. Posesorii de autoturisme asteapta cu nerabdare forma finala a noii legi cu privire la taxa auto, chiar daca o sa poarte alt nume sau o sa fie perceputa ca un impozit, noua taxa auto, promisa de noul Guvern, trebuie sa fie una echitabila si dreapta care sa nu dezavantajeze sau sa discrimineze nici un posesor auto.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro