Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Istoric GSM


Dezvoltarea GSM-ului a inceput devreme in anii 80. A fost vazuta apoi ca principalul reazem pentru planurile infrastructurii de comunicatie mobila din Europa pentru anii 90. Azi, GSM-ul si versiunile sale DCS 1800 si PCS 1900 s-au raspandit mult dincolo de Europa de Vest cu retele instalate in toate tarile. 
Povestea incepe 1982 cand Conferinta Europeana a Postei si a Administratiilor Telecomunicatiilor (CEPT), fiind alcatuita apoi din administratiile telecomunicatiei a douazeci si sase de natiuni a luat doua decizii foarte importante. Prima a fost sa stabileasca o echipa cu numele "Grup Special Mobil" (de aici termenul "GSM", care exista azi pentru Sistem Global pentru Comunicatiile Mobile) pentru a dezvolta un set de standarde comune pentru o viitoare retea celulara pan-Europeana. A doua a fost pentru a recomanda ca doua benzi de frecvente de 900 MHz sa fie puse deoparte pentru sistem.
CEPT a luat aceste decizii intr-o incercare de a rezolva problemele create de dezvoltarea necoordonata a sistemelor de comunicatie mobila nationala individuala folosind standarde incompatibile. Imposibilitatea de a folosi acelasi terminal in diferite tari in timp ce o calatorie in Europa a fost una din aceste probleme; alta a fost dificultatea de a stabili o industrie de comunicatii mobile in toata Europa care ar putea fi competitiva pe pietele lumii, datorata lipsei unei piete mai mari cu standarde comune.
Din 1986 a fost sigur faptul ca unele din aceste retele celulare analoge ar ramane fara calitate pana la inceputul anilor 90. Ca rezultat, o directiva a fost data pentru doua benzi de frecvente de 900 MHz, cu toate ca intr-o oarecare masura mai mici decat cele recomandate de CEPT , pentru a fi pastrate in mod exclusiv pentru un serviciu pan-european pentru a fi deschis in 1991. 
In acelasi timp membrii GSM faceau progrese execelente cu producerea standardelor corespunzatoare. O decizie majora a fost de a adopta un sistem digital in locul unuia analog.
Sistemul digital ar oferi un spectru de randament imbunatatit, calitate de transmisie mai buna si servicii noi cu trasaturi sporite incluzand securitate. Ar putea deasemenea utilizarea unei tehnologii la Scara Foarte Larga de Integrare, care ar putea duce la niste mobile mai mici si mai ieftine, incluzand agende electronice. In final, o conceptie digitala ar complementa producerea unei Retele Digitale de Servicii Integrate (ISDN) cu care GSM ar putea sa se conecteze.
Initial GSM-ul a sustinut Grupul Special Mobil, CEPT-ul a format grupul pentru a produce un sistem celular Pan-European pentru a inlocui multe sisteme deja integrate in Europa care au fost toate incompatibile.
Principalele caracteristici ale GSM-ului urmau sa fie capacitatea unui roaming international, receptoare mici ieftine si capacitatea de a administra volumele mari de utilizatori. GSM a fost preluat in 1989 de ETSI (Institutul European de Telecomunicatii si Standarde) si ei au definitivat standardul GSM in 1990. Serviciul GSM a inceput in 1991. De asemenea acest an a fost redenumit in Sistem Global de Comunicatii Mobile (GSM).
In ziua de azi exista aproape 105 tari cu retele GSM sau retele in curs de dezvoltare si mult mai multe sunt in curs de dezvoltare cu aproximativ 32 milioane de abonati in lumea intreaga pe 139 de retele. Asta acopera 25% din piata celulara din lume.
Mo U "Memorandumul de Intelegere" are peste 210 membrii din 105 tari; aceasta organizatie se intruneste la trei-patru luni pentru a gasi aplicatii noi sau mai bune pentru sistemul GSM.     
Adevaratul standard international GSM a fost crucial pentru succesul sau in lumea intreaga. Acest lucru a creat o piata mare pentru echipamentul mobil si sustine competitia raspandita printre producatori si preturi ieftine pentru telefoane si echipamente mobile.
GSM s-a dezvoltat pana la punctul in care va fi folosit in toate (incluzand Japonia si America), pentru a felicita roaming-ul si fundamental in comunicatiile personale conveniente. Tari precum America au acum retele bazate pe GSM dar in loc de 900MHz ele opereaza la 1800MHz si 1900MHz.      



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro