Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Dimensiunea spatiului personal

Marimea spatiului personal solicitat de un individ depinde, in primul rand, de densitatea populatiei acelor locuri unde el a crescut. Cei crescuti pe meleaguri rurale rar populate pretind un spatiu personal mai mare decat cei crescuti in orase dens populate. 

Dimensiunea spatiului personal

Daca privim la ce distanta intinde bratul cel care da mana cu cineva, aflam imediat daca provine dintr-un mare oras sau dintr-un colt indepartat de tara. Locuitorii oraselor mari au o „bula de aer” proprie de 45 de cm, aceasta este si distanta dintre incheietura mainii si bustul lor atunci cand isi intind mainile. In felul acesta mana se intalneste cu mana celuilalt pe un teritoriu neutru. Oamenii crescuti in orasele de provincie, cu o densitate a populatiei mai mica, pot avea o „bula de aer” teritoriala de 100 cm sau chiar mai mare si, in medie, aceasta este distanta masurata intre incheietura mainii si trupul lor atunci cand isi dau mana. 

Oamenii de la tara au tendinta sa stea cu picioarele bine infipte si cu trupul cat mai inclinat inainte pentru a intalni mana celuilalt, in timp ce locuitorii unui oras fac un pas inainte pentru a-l saluta pe celalalt. Cei crescuti in tinuturi mai indepartate sau rar populate au nevoie de un spatiu personal si mai mare, care poate ajunge pana la 6 metri. Ei prefera sa nu-si dea mana, ci sa se salute cu mana ridicata, stand la oarecare distanta unul de celalalt. 

Agentii comerciali din marile orase vor considera util acest gen de informatii atunci cand intra in legatura cu fermieri din zone rurale rar populate, pentru a le vinde diverse. Tinand cont ca fermierii pot avea o „bula de aer” intre 100-200 cm si chiar mai mult, intinderea mainii poate fi considerata ca un deranj teritorial, provocand o reactie negativa din partea fermierului sau o pozitie de aparare. Dupa parerea aproape unanima a agentilor comerciali care au obtinut rezultate bune, cele mai favorabile conditii de vanzare apar atunci cand locuitorului unui orasel de provincie i se da mana cu bratul intins iar fermierul dintr-o zona mai izolata este salutat de la distanta cu mana.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro