Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

5 motive intemeiate pentru a te baza pe filtrele Bosch

Tehnologia filtrelor


Atunci cand dezvolta un nou filtru, Echipa de Proiectare Simultana ramane fidela unei proceduri elaborate cu repere bine definite. Asa numitele Quality Gates (criterii de calitate) indica trecerea dintre diferitele sub etape din cadrul procesului de proiectare a unui produs. Prin urmare, criteriile de calitate functioneaza ca un fel de lista de verificare pe baza careia responsabilii efectueaza verificari pentru a se asigura ca toate cerintele pasului anterior sunt indeplinite. Pentru a simplifica, procesul de proiectare a unui produs consta in 5 pasi: studiu de fezabilitate -> concept -> dezvoltare -> realizare -> inceperea productiei de serie.

In cadrul pasilor individuali, constructia prototipului inca este foarte importanta. Munca manuala la inceputul procesului, inainte de productia cu ajutorul instrumentelor de serie, asa numitele prototipuri A, B, C si D trebuie sa dovedeasca faptul ca indeplinesc in totalitate cerintele pasilor anteriori de dezvoltare. Pentru aceasta, modelele sunt supuse unor diferite teste in laborator si pe bancuri de testare.

Productia filtrelor


Metode de productie elaborate, procesarea clara si exacta, materiale de calitate superioara – timp de peste 80 de ani acestea au fost caracteristicile fundamentale de calitate ale productiei filtrelor Bosch. In plus, sunt efectuate verificari de 100% in cadrul statiilor de calitate atent selectionate de pe linia de productie. Acest lucru inseamna ca fiecare filtru al fiecarui lot de productie este supus unor verificari de calitate bine definite. Suplimentar, sunt efectuate teste si in timpul productiei de serie sunt selectate mostre aleatorii din fiecare lot de productie si sunt supuse unor verificari de calitate separate in laborator. In acest mod este asigurata o calitate superioara constanta a intregii serii de productie.

Lansarea in productie a filtrelor


Examinarea finala a filtrului este sarcina managerului de produs. In acest punct, acesta este asistat de catre colegii sai din departamentul de management al calitatii, pentru a se respecta principiul celor patru ochi. Pe baza prototipurilor D si a documentatiei tehnice complete, acestia testeaza daca:
  • caracteristicile de filtrare, constructia si materialele indeplinesc specificatiile?
  • dimensiunile sunt incluse in abaterile permise descrise cu exactitate? Acest lucru este valabil mai ales in ceea ce priveste interfata autovehiculelor.
  • etichetele si ambalajul sunt corecte?
Doar daca trec de acest proces tehnic de avizare, noile filtre Bosch sunt introduse in sistemul IT si devin disponibile pentru vanzare.

Controlul de calitate


Fiecare livrare este supusa unor teste de proba aleatorii efectuate pe baza planurilor de testare individuala inainte de depozitare: ambalajul se afla in stare perfecta? Dimensiunile filtrului sunt corecte? Aceste teste de proba aleatorii sunt ajustate in mod dinamic: daca se observa abateri in cazul unui filtru specific, numarul de mostre aleatorii va creste – in cazul in care totul este in regula, frecventa testelor de proba aleatorii respective scade.

Procesul de imbunatatire continua


Filtrele sunt supuse acelorasi reguli ca orice alt produs Bosch: in cazul in care se descopera un defect, acesta este perceput ca fiind o baza pentru a invata din greseli! In cazul unei plangeri, cauza problemei raportate este cercetata si analizata – rezultatele sunt apoi comunicate echipei de proiectare. In plus, statisticile plangerilor sunt analizate activ pentru a se detecta abaterile. Acest lucru poate oferi indicii importante care, de asemenea, influenteaza capacitatile viitoare in materie de inginerie – de exemplu, in ceea ce priveste materialele folosite in procesul de productie sau de ambalare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro