Toamna este, pentru multi dintre noi, anotimpul culorilor pastelate si cel mai asteptat anotimp in care se „numara bobocii”, dupa cum zice o vorba din batrani. Imi plac zilele de toamna caldute si insorite. Zile de septembrie cand nu-i nici prea cald dar nici prea frig. Acele zile in care te poti bucura si savura roadele pamantului, proaspat culese sau recoltate. Un adevarat festin pe baza de legume si fructe, pline de vitamine, de care te poti bucura pentru o scurta perioada de timp. Dupa ce primesti un aflux de vitamine din legumele si fructele proaspete care te revigoreaza si iti mentin un tonus ridicat, exact ca in curba lui Gaus, urmeaza o perioada descendenta.
Aceasta perioada este insotita sau vine la pachet cu zile tot mai scurte, mai reci, ploioase si umede, zile mohorate de sfarsit de toamna. Cred ca fiecare dintre noi am detestat si detestam aceste zile reci si umede de toamna, in care cu greu te poti mobiliza ca sa parasesti confortul propriei locuinte. Perioada de toamna tarzie vine si cu o scadere a imunitatii, ca sa nu mai vorbim de virozele care sunt la ordinea zilei. Daca esti norocos si scapi de virozele de toamna, este imposibil ca sa scapi sau sa nu te afecteze o stare generalizata de oboseala, cu senzatii de chiar extenuare, de scadere a capacitatii de concentrare si a memoriei, de anumite senzatii stranii, amorteala si furnicaturi la nivelul mainilor sau picioarelor. Toate aceste simptome pot sa fie cauzate de o deficienta de vitamina B12 in organism.
Dar ce este Vitamina B12?
Conform medicinei vitamina B12 este o vitamina hidrosolubila, esentiala pentru organism. Vitamina B12 nu poate fi sintetizata de catre organism si, de aceea, este nevoie de un aport extern de produse care contin vitamina B12. Vitamina B12 se gaseste aproape exclusiv in alimente de origine animala, cum ar fi pestele, fructele de mare, carnea, ouale sau produsele lactate. Absorbtia vitaminei B12 se face printr-un metabolism activ si unul pasiv. Cantitatea maxima absorbita activ este de 1,5 μg, restul de vitamina B12 absorbindu-se prin metabolism pasiv pana la atingerea unui nivel plasmatic optim.
Cauzele deficientei vitaminei B12 pot fi:
- Persoanele vegetariene sau vegane sunt cele mai expuse la riscul de a nu beneficia de un aport alimentar zilnic optim de vitamina B12.
- Pe de alta parte, procesarea excesiva a produselor din carne sau din lapte face ca vitamina B12 din aceste preparate sa fie mult diminuata.
- Exista cazuri speciale in care este nevoie de un consum suplimentar de vitamina B12. Este cazul gravidelor si al persoanelor in varsta.
- Absorbtia scazuta de vitamina B12 poate fi cauzata de factori ce tin de organism: reducerea formarii de factor intrinsec sau un nivel scazut de acid gastric.
- De asemenea, utilizarea de medicamente pentru o perioada indelungata, cum sunt clorhidratul de metformina sau inhibitorii de pompa de protoni, poate cauza un nivel scazut de vitamina B12.
In concluzie, solutia pentru a-ti asigura necesarul de vitamine in sezonul rece, dar in special necesarul de vitamina B12, este suplimentul alimentar B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital. Acesta ajuta in cazul senzatiei de extenuare, reduce oboseala inexplicabila si imbunatateste calitatea somnului. In plus, alunga starile de neliniste si iti readuce bucuria de a trai. Consumul de B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital asigura necesarul zilnic de vitamina B12 care furnizeaza suficienta energie atat pentru eforturile fizice cat si pentru cele intelectuale. B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital este un supliment alimentar proaspat lansat in Romania de catre cei de la WÖRWAG Pharma, o companie germana cu experienta in domeniul farmaceutic, si poate fi achizitionat din principalele lanturi de farmacii din tara.
surse: imaginile si o parte a informatiilor sunt luate de pe situl sponsorului
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Opinia ta conteaza !