Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Rulmenti auto

Rulmentii pentru autoturismele de pasageri, au fost martorii unei evolutii tehnologice semnificative in ultimii ani. Daca primele modele foloseau tehnologia cu bile simple sau cu role conice, ultimele aplicatii sunt dotate cu dublu rand de bile cu contact unghiular, intr-o gama larga de modele. Aceasta, impreuna cu incorporarea de componente suplimentare, cum ar fi butucii rotilor, flansele de montare, codoarele ABS si senzorii, au evoluat din modele anterior simple, in modele foarte complexe.

Dezvoltarea acestor solutii din ce in ce mai sofisticate a dus la rulmenti extrem de durabili care nu necesita nici o intretinere. Ajustarea jocului rulmentului, care era folosit ca pas esential in orice procedura de reparatie si intretinere, este acum in mod clar, un lucru de domeniul trecutului. Dezvoltarea ansamblurilor compacte a pus in cele din urma capat, defectelor rezultate din ajustarea incorecta a jocului rulmentului. Cu toate acestea, noile modele necesita, de asemenea, proceduri noi de demontare si de instalare. De exemplu, unitatile de rulment cu un butuc roata preasamblat nu pot fi plasate in lagar prin inelul exterior, in modul obisnuit. Presarea fara a cauza defectiuni in lagar ramane o sarcina esentiala in procesul de instalare, pentru a asigura o durata lunga de viata si pentru a preveni deteriorarea rulmentului rotii in timpul instalarii. Pentru a asigura instalarea corecta, e necesara utilizarea unor instrumente speciale.

Rulment roata


Unitatea rulment roata din imagine este un rulment compact unghiular cu rand dublu de bile fabricat cu joc al rulmentului predefinit, lubrifiat pe toata durata de viata si etansat. Butucul rotii si codorul ABS sunt incorporate in design-ul rulmentului. Rulmentul are, de asemenea, un inel pe partea laterala a butucului rotii care permite retentia axiala a rulmentului in carcasa.

Datorita designului si modului in care este montat pe masina, aceasta unitate rulment roata nu poate fi scoasa si reinstalata folosind scule standard. Pentru a asigura demontarea corecta si asamblarea trebuie utilizate scule speciale. Acesta este motivul pentru SKF ofera o unealta speciala demontare / reasamblare conceputa pentru a atinge siguranta maxima la inlocuirea rulmentului roata. Instrumentul asigura ca presiunea este aplicata uniform pe canalul exterior al rotii, in timpul instalarii si ca inelul elastic se fixeaza in siguranta in canelura.


Atentie mare - cand rulmentul rotii este demontat, inelul elastic de fixare este distrus. Prin urmare un rulment utilizat nu mai poate fi reinstalat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro