Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sfidează ploaia cu stergatoarele pentru vehicule comerciale !

Odata cu avansarea dezvoltarii autovehiculelor si structura
stergatoarelor a evoluat continuu – avand totusi mereu acelasi
scop: vizibilitate optima !

Siguranta a fost dintotdeauna obiectivul Bosch inca de la infiintarea companiei, vizand in special dezvoltarea si productia de stergatoare, care a inceput acum 86 de ani. In ceea ce priveste utilizarea acestora pentru autovehiculele comerciale, in special in materie de distributie, siguranta si vederea clara sunt foarte importante. In aceasta privinta Bosch a luat decizia corecta: dezvoltarea stergatoarelor pentru autoturisme cu succes la nivel mondial si o tehnologie inovatoare si pentru autovehiculele comerciale si lansarea acestora pe piata.

Ambele linii de produse, anume atat stergatoarele plate Aerotwin, cat si stergatoarele standard Twin, fac fata cu brio conditiilor aspre ale aplicatiilor lor profesionale. Acestea sunt fabricate din materiale termorezistente (de la +80 pana la -30°C).

Functionalitatea acestora ramane neafectata la contaminare organica si anorganica, apa, zapada, raze ultraviolete si ozon. Banda de cauciuc a stergatoarelor se adapteaza la curbura parbrizului. Profilul elegant si aerodinamic al stergatoarelor plate Aerotwin ofera o curatare perfecta a parbrizului datorita presiunii de contact uniforme. Stergatoarele standard Twin, cu o constructie robusta si rezistenta la uzura, sunt disponibile cu o lungime de pana la 1.000 mm.

Fabrica de stergatoare din Tienen este intotdeauna gata sa doboare noi recorduri. In 1999, Bosch a fost primul producator care a lansat pe piata stergatoarele fara imbinari, Aerotwin. In primavara lui 2004, stergatorul Bosch Aerotwin cu numarul 10 milioane a iesit de pe linia de productie a celei mai mari fabrici de stergatoare din lume, in Tienen (Belgia). Pana in 2011 acest numar a ajuns la 15 milioane.

La inceputul automobilismului, parbrizul era rabatat in jos pentru a asigura un minim de vizibilitate pe timp de ploaie. In 1908, Printul Henric al Prusiei a inventat un stergator actionat manual. Mai tarziu, a fost dezvoltat in SUA un mecanism pneumatic. Insa doar ideea lui Bosch din 1926, referitoare la un dispozitiv de actionare cu motor electric si mecanism s-a dovedit a fi de succes. De atunci aproape orice autovehicul nou a fost echipat cu stergatoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro