Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Scurt istoric al motorului diesel

Desi motoarele diesel exista pe piata de aceeasi perioada de timp ca si cele pe benzina, utilizarea lor in autoturisme a crescut semnificativ, la inceputul anilor 1970. Inca de atunci, expertii Sogefi au sprijinit producatorii de motoare diesel, cu filtre special adaptate disponibile de fapt pe piata, inca din anii 1960!

Trecerea la masinile diesel a fost, probabil, o consecinta a primului soc la pretul petrolului in 1973, cand preturile ridicate ale benzinei au dus la cresterea cererii pentru vehicule diesel alimentate mai ieftin. De atunci, parcul auto diesel a continuat sa creasca in intreaga Europa.

Performanta initiala slaba a motoarelor diesel, a afectat totusi popularitatea lor. Cu o reputatie de a fi zgomotos, greu, plin de fum si relativ ineficient, ponderea diesel pe piata europeana a atins doar 10 % la inceputul anilor 1990. De-a lungul timpului, performanta diesel si emisiile s-au imbunatatit foarte mult, in special odata cu introducerea motoarelor Turbo de reducere a poluarii, de reciclare a gazului de esapament (EGR) cu supape si filtre de particule.

Renasterea autoturismelor de pasageri diesel a avut loc in anii 1990, odata cu introducerea primelor pompe de injectie, si apoi injectarea sub presiune mare. Adaptate de la vehicule grele, aceste tehnologii de injectare au ajutat la reducerea consumului de carburant si au imbunatatit performanta, atingand noi nivele.

Motoarele diesel au devenit mai sofisticate, astfel incat au crescut, de asemenea, si exigentele in materie de echipamente de auto si intretinere. Componentele pentru filtrare in special, au devenit importante pentru motoarele diesel. Spre exemplu, cu o presiune de injectie de zece ori mai mare decat fostele motoare diesel conventionale, combustie cu antecamera, noile motoare diesel au devenit foarte sensibile la contaminarea cu combustibil. Orice particula de praf ar putea afecta iremediabil sistemul, de la pompa pana la injector. In plus, orice prezenta de apa ar putea influenta lubrifierea intregului sistem, provocand daune grave.

Raspunzand la aceste cerinte, Sogefi, unul dintre pionierii din industria auto, a conceput filtre pentru motoare diesel, care au ajuns acum la niveluri de performanta remarcabila, cu scopul de a sprijini in mod eficient cele mai noi astfel de motoare. Filtrele de combustibil diesel Sogefi, sunt acum capabile sa separare 95 % din particulele peste 5 pm. In plus, filtrele diesel Sogefi sunt dotate cu incalzitoare de combustibil electronice si un senzor de nivel al apei, pentru a detecta orice prezenta a apei in combustibil, limitand nivelul apei in motorina la numai 5 % . Sistemele de injectie prin urmare, sunt pe deplin protejate de tehnologiile avansate de filtrare. Investind in fiecare an o proportie semnificativa din cifra de afaceri in cercetare si dezvoltare, Sogefi introduce continuu inovatii tehnologice majore, care imbunatatesc eficienta si proiectarea filtrelor de automobile.

Un exemplu in acest sens este tehnologia de filtrare Diesel3Tech™ extrem de eficienta, care este prezenta pe cele mai recente filtre de carburant diesel, la calitate OE. Diesel3Tech™ are trei straturi de filtrare pentru a imbunatati considerabil protectia sistemelor moderne de injectie diesel: primele doua straturi impiedica particulele sa intre in combustibil, iar al treilea strat - realizat din plasa de plastic hidrofobica - asigura separarea apei.

Avand in vedere tipul de tehnologie utilizat si aria sa mare de acoperire, tehnologia Diesel3Tech™ este egala sau mai buna decat multe filtre originale, datorita eficientei sale la eliminarea particulelor la o dimensiune de microni data. Aceasta, ofera de asemenea, o mai buna capacitate de retinere a continutului la un anumit debit si punct final. Rezultatul este ca Diesel3Tech™ se potriveste nu numai la toate amestecurile de motorina europene care contin pana la 30% biodiesel, dar indeplineste de asemenea, cerintele producatorilor de automobile de top din intreaga lume - oferind cea mai buna performanta de filtrare de pe piata.


Un comentariu:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro