Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Ben10 - eroul care mi-a lipsit in copilarie

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc cu nostalgie la anii copilariei simt un mare gol. Un gol ce ar fi trebuit sa fie umplut de un super erou precum Ben10. Mi-as fi dorit sa-mi traiesc anii copilariei acum, sa am parte de tot ce si-ar dori si ar visa un copil de 10 ani. Regret ca am fost privat de desene animate cu eroi, de filmele cu eroi, de diversitatea si creativitatea jucariilor. Daca stau sa ma gandesc, acele 5 minute de desene animate in care urmaream „Mihaela” au fost mult prea prea putin in comparatie cu programele dedicate, in special copiilor, precum Cartoon Network, din zilele noastre. Efectiv, nu am avut eroi care sa ma inspire si sa-i am drept model. Nu am avut eroi care sa-mi populeze visele si care sa ma calauzeasca in anii copilariei. Eroi care sa-mi fie exemplu de urmat. Eroi pe care sa-i imit. Eroi care sa ma determine sa salvez lumea chiar si la o varsta frageda. Lipsa modelelor din copilarie ma provoaca sa astup golurile ramase, urmarind filemele cu eroi sau animatiile, de fiecare data cand am timp si mi se iveste ocazia pe Cartoon Network.

Ben10 - noua serie
Ce simpatic ar fi fost si ce curs al copilariei, plin de peripetii, mi-ar fi trasat un serial de animatie precum Ben10, difuzat de Cartoon Network, in care, Ben Tennyson, un baiat de 10 ani salveaza lumea impreuna cu prietenii sai si cu ajutorul lui Omnitrix un dispozitiv ceas, minune, cu ajutorul caruia se poate transforma in 10 creaturi extraterestre diferite, fiecare fiind inzestrata cu o anumita putere speciala. Cum era de asteptat, in ultimii ani Ben Tennyson a crescut o data cu publicul si fanii sai. Totusi, producatorii seriei Ben10 au decis ca in noua serie Ben Tennyson sa aiba din nou 10 ani ca sa-si recastige publicul sau initial. 


Ben 10, cu siguranta, ar fi putut fii eroul meu preferat in copilarie. Ben Tennyson este un pusti de 10 ani cat se poate de obisnuit, care se plimba cu bicicleta, face nazdravanii si se joaca jocuri video. Viata lui se schimba radical cand descopera ca se poate transforma in diferiti eroi extraterestri. El isi da seama ca aceasta super putere trebuie folosita in scopuri bune, dar asta nu inseamna ca el nu poate face cate o ghidusie cu super puterile lui, din cand in cand. 


Imi aduc aminte cu nostalgie ca eram in clasa a IV-a, pe la sfarsit, cand am fost intr-o vizita la Muzeul de Istorie din localitate. Atunci, in lipsa de eroi si desene animate, am ramas impresionat de dacii si romanii reprezentati in marime naturala si care erau echipati cu arme de epoca. Cate razboaie am dus in vacanta de vara pe campul de grau si prin santul de apa aflat in apropierea blocurilor noi construite in care locuiam. Cata energie am consumat, mergand in padurea din apropiere ca sa cautam tulpini de alun din care sa ne facem arcuri si sageti, sulite si craci de prastie. Adunam lemne din care sa ne cioplim sabii sau pur si simplu caram pari din care incropeam scheletul pentru cazemate sau colibe din paie. 


De cum ne trezeam, ne adunam mai multi copii cam de aceeasi varsta si mergeam pe camp sa ne jucam de-a dacii si romanii. Ne munceam cat era ziua de lunga ca sa ne facem colibele sau cazematele. Ne munceam sa ne confectionam armele, atat de necesare. Zambesc si acum, cand imi aduc aminte ca niciodata nu reauseam sa ne jucam. Tot timpul il consumam cu pregatirile si strategiile de razboi. Cand eram aproape gata cu pregatirile si puteam incepe lupta (joaca) propriu-zisa, veneau parintii de la munca si ne chemau in casa, stricand echilibrul si echipele. In asemenea situatie, stricam totul, ascundeam armele si echipamentul pe unde apucam, nu care cumva sa ne fie furat de alti copii sau de oamenii ce aveau gradini prin jurul blocurilor. A doua zi, abia asteptam sa iesim din nou afara, sa facem echipele si sa reluam de la zero toate activitatile. 


Imi aduc aminte ca eram toata ziua afara. Faceam fel de fel de nazdravanii, fara ca sa avem eroi care sa ne inspire. Oare cum ne-am fi jucat daca unul dintre noi sau chiar toti aveam cate un Omnitrix cu ajutorul caruia sa ne transformam in extraterestii cu puteri speciale? Oare cum ar fi aratat jocurile noastre, care s-au limitat la „dacii si romanii” sau „hotii si vardistii”? Oare cum am fi atacat si ne-am fi aparat impotriva oilor ce pasteau in imprejurimi si care ne invadau locul de joaca in fiecare zi, la amiaza, cand veneau sa se adape la santul cu apa. Cum ar fi reactionat ciobanul daca l-am fi strigat „Zombozo” si ne-am fi luptat cu el. Ce simplu si usor ar fi fost sa ne alegem costumatiile la un carnaval sau bal mascat. Cate posibilitati si ce varietate de eroi as fi vrut sa am la varsta de 10 ani. Cate fapte de vitejie puteam face in fiecare zi daca ne-am fi transformat intr-unul dintre cei zece extraterestrii cu super-puteri?

Ben 10
In concluzie, sunt convins ca Ben10 mi-ar fi calauzit cei mai frumosi ani ai copilariei, la fel cum face cu generatia de copii in varsta de 10 ani carora li se adreseaza. Mi-ar fi fost un model de erou si un exemplu demn de urmat. Ma bucur ca exista Ben10 si Cartoon Network difuzeaza o noua serie a animatiei in care Ben Tennyson are din nou varsta de 10 ani, ce va fi un model pentru copii. In plus, toti fanii lui Ben10 pot urmari noua serie la Cartoon Network in fiecare zi, se pot juca jocurile in care protagonist este mult indragitul Ben10, pot primi abtibilduri cu personajele din animatie sau pot urmari episoadele online cu mult indragitul erou.

Nu uita ca poti sa-ti testezi cunostintele despre Ben10 sau poti sa fi parte a serialului Ben10 si sa dai voce eroilor din viitoarele episoade difuzate in 2017. 

Fii alaturi de Ben10 si eroii tai preferati in fiecare zi pe Cartoon Network!


8 comentarii:

  1. Eram pe clasa a 5-a. Pusti buimac care in pauze isi imagina cu 2 colegi ca are pe mana un ceas deala extraterestru cu ajutorul caruai te poti transforma in diverse specii de oratanii... Alergam pe holuri, ne prosteam. Intr-o zi, aveam ca arma un echer imens de vreo 40cm, fugeam stangaci pe coridoarele scolii cand neprevazutul a lovit! M-am impiedecat, am cazut insa echerul l-am lasat din mana, liber, vezi domne instinct de autoconservare sa amortizez caderea cu mainile. Arma mea intrument geometric, capabila de a distorsiona spatiul si timpul in imaginatia de pustan sedat de desene animate si bauturi carbogazoase, a urmat o traiectorie perfecta... Pe hol era tanara noastra profesoara de matematica, atragatoare ca-si intorceau tatii capul dupa ea, imbracata sumar intr-o fusta scurta mulata si ceva decoltat (ori a fost asa, ori am avut de mic o minte murdara). Traiectoria echerului l-a facut sa ajunga in spatiul geometric determinat de stramptoarea dintre cei doi sani ai profei... Strigate, urlete si blesteme siii copii cu imaginatie bogata... Mi-as fi dorit sa functioneze ceasul meu de Ben10 ca sa ma transform intr-o musca si sa fug. xD

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramai uimit de cata creativitate dau dovada elevii cand sunt inspirati de un erou. Super tare scenariul. :)

      Ștergere
  2. Eroul ar fo trebuit sa fie parintele. Dar precum asta de multe ori lipseste -stiu sentimentul- alte caractere ii pot lua locul si preferabil ca acestea sa fie unele pozitive...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Realitatea uneori bate idealul. In copilarie chiar ai nevoie de eroi care sa-ti populeze visele. :)

      Ștergere
  3. Pentru ce varsta de copii este indicat acest desene animate?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer, regret nostalgia celor care nu au putut gusta niste animatii inspirationale si creative in copilarie... eu am fost mai norocos, m-am nascut dupa '89, in "noul comunism". Intr-adevar, desenele au un impact extraordinar asupra copiilor, creandu-le o tarie de caracter si dezvoltandu-le imagina. Insa, si aceste desene au o parte negativa, majoritatea fiind destul de violente. Partea buna e ca inima copilului e conceputa astfel incat sa iubeasca, sa il calauzeasca la fapte bune, sa isi doreasca sa fie un super-erou, nu un antagonist.

    Tin minte ca si eu imi imaginam des ca detin un ceas magic pe mana, care nu poate fi dat jos, si care imi permite sa iau forma si capacitatile unei fiinte extraterestre. Tin minte ca erau colectiile de cartonase, tazos-uri sau abtibilduri aparute la cornurile cu ciocolata, pe care nu ezitam sa le colectionez, rugandu-mi parintii sa imi cumpere cate un croissant de fiecare data cand mergeam la magazin. In acea perioada era desenul meu favorit, fiindca descria un copil ce avea aceeasi varsta ca mine, care in locul distractiei cotidiene isi sacrifica timpul si viata spre a salva lumea.
    Oricum, am ramas in minte cu toate personajele care conturau actiunea animatiei, atat caractere ceasului (preferatele mele fiind XLR8 si patru brate), unchiul Max, verisoara Gwen, cat si personajele negative, singurul al carui nume imi vine acum in minte fiind Vilgax. Erau extraordinare aceste desene...
    Vremuri bune...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma asteptam sa fie atat de apreciat Ben10 in randul generatiilor tinere si sa aiba asa mare influenta. Cred cu tarie ca Ben10 a fost un erou care mi-a lipsit in copilarie ...

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro