Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Confesiuni vestimentare cu si despre Black Tie de la Answear

Exista in mentalul colectiv proverbul: „haina il face pe om”, un proverb adevarat, perfect adapatat realitatilor noastre cotidiene. Omul este o persoana sociala, nu poate trai in afara societatii si se adapteaza grupului din care face parte. Daca prin absurd putem face o calatorie in timp si sa ne intoarcem in europa medievala si am avea ocazia sa facem o radiografie a societatii medievale europeane cred ca am putea sa identificam fiecare individ din ce categorie sociala face parte si carui grup etnic apartine in functie de imbracaminte. Astazi, datorita economiei de piata si a globalizarii acest lucru ne-ar fi greu de realizat deoarece moda evolueaza, trendurile din fashion se schimba de la an la an si omul poate sa-si aleaga si sa achizitioneze orice articol de imbracaminte doreste, fie dintr-un magazin offline fie dintr-unul online.

Costum barbati

Ca persoana sociala, omul participa la diferite evenimente in familie precum sunt nuntile si botezurile, in grup, la locul de munca sau la diferite intalniri cu caracter select in care intra cocktailuri, simpozioane, prezentari diverse, serate, sedinte si multe alte ocazii in care o tinuta Black Tie este recomandata. Termenul de Back Tie este relativ recent introdus in limbajul colectiv si semnifica tinuta „la patru ace” care stim cu totii ce inseamna, pentru barbati un costum barbati la care asortam o camasa, cravata si pantofi iar pentru femei o rochii de seara, elegante, lungi sau mai scurte, la care asorteaza pantofi cu toc sau stiletto, accesorii si o poseta.

Sacou elegant

In ceea ce ma priveste, am facut cunostinta cu tinuta Black Tie, pentru prima data, prin intermediul serialelor si filmelor americane. Eram fascinat de eroii principali care purtau o tinuta clasica sub care, de cele mai multe ori, se ascundea cate un costum de erou. Fie ca era vorba de o comedie sau un film de actiune, eroii principali erau bine imbracati si asortati. Cred ca cel mai relevant exemplu, din acest punct de vedere, este celebrul Agent 007, indiferent de actorul care-l interpreteaza tinuta Black Tie este nelipsita din recuzita. De multe ori visam ca sa imbrac si eu un costum special ca cel purtat de 007, un costum care sa reziste celor mai inedite cascadorii. 

Camasi albe

In adolescenta, dupa ce am inceput sa particip la evenimente de familie ca nunti si botezuri, chiar daca eram mai rebel din punctul de vedere al vestimentatiei, parintii mei insistau sa ma imbrac cum spuneau ei „la 4 ace”. In scurt timp asociam costumul barbatesc cu evenimentele festive la care participam si nu mai puteam concepe o tinuta inadecvata. Nu stiu daca un aport decisiv in acest sens il aveau laudele venite din partea rudelor care ma felicitau ce bine-mi sta la costum si la cravata, dar, in mod sigur ma faceau sa ma simt bine si in centrul atentiei, un sentiment placut si incitant. Ulterior, am sesizat ca esti mult mai bine vazut daca te prezinti la examene intr-o tinuta sobra, la sacou si la cravata, mai ales la examenele orale unde aveam impresia ca tinuta Black Tie imi aduce intotdeauna noroc. 

Pantofi eleganti

Din proprie experienta am invatat ca o tinuta Black Tie te ajuta mult la locul de munca si se reflecta in productivitate si profit. Imbracat elegant aveam un aer business desavarsit, un atu important cand trebuia sa semnezi un contract nou cu un client, cand te prezentai la un interviu sau la o sedinta cu sefii din companie, un atu care-ti asigura in proportie de 100% succesul scontat. Chiar daca nu ai un serviciu care sa ceara o tinuta business tot timpul, este recomandat sa te prezinti in momentele importante la costum si cravata. O data ce te-ai obisnuit sa porti tinute Black Tie, costumul si cravata iti vor deveni aliati de nadejde in evolutia ta in cariera, dar, si in orice doresti sa intreprinzi.

Answear.ro

Am remarcat ca o tinuta Black Tie face minuni cand iesi la o intalnire sau o cina romantica cu partenera. La fel cum o tinuta Black Tie este de nelipsit daca mergi la teatru, opera, un concert de muzica clasica, o expozitie de arta sau un simpozion cultural. In concluzie, daca tot m-am confesat, in ceea ce ma priveste, prefer pantofi eleganti din piele de culoare neagra, camasi albe sau de culoare inchisa, cu o croiala clasica si un costum barbati clasic sau cu o croiala eleganta, in culori inchise la care asortez o cravata sau un papion in culori. Fie ca vrem sau nu, tinuta Black Tie evolueaza si in fiecare an apar modele si trenduri noi, cu croieli clasice sau elegante carora nu le poti rezista. De curand am descoperit Answear un magazin online dedicat cu trup si suflet celor care aleg sa poarte tinute elegante si sa fie in trend. 

Nota: imaginile sunt sugestive, sunt preluate de pe situl Answear.ro si reprezinta optiunile personale pentru o tinuta Black Tie.

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro