Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Un generator electric poate face diferenta

Intotdeauna am admirat spiritul practic al americanilor, efectiv, acestia se transforma si se adapteaza timpurilor moderne din toate punctele de vedere. In urma cu o luna, am petrecut sarbatorile pascale pe pamant american, in insulele Hawaii. Pe langa soare, plaja, ocean si relaxare am acordat timp pentru vizitarea punctelor cu incarcatura istorica de pe insula Oahu, ca Pearl Harbor sau Punchbowl Cemetery. Amintirile din al doilea razboi mondial, razboiul din Coreea si razboiul din Vietnam sunt prezente peste tot pe insula. Memoria faptelor de glorie ale soldatilor americani in teatrele de lupta din Pacific este tinuta vie prin amenajarea muzeelor, a monumentelor comemorative sau prin transformarea navelor amiral precum USS Missouri sau USS Bowfin in adevarate muzee vii in care accesul publicului este permis. 

Generator

Intr-adevar muzeul din Pearl Harbor si muzeul aviatiei de pe insula Ford sunt monumentale, cu spatii largi in care americanii au pus accentul pe fiecare detaliu esential din timpul razboiului. Nu mica mi-a fost surprinderea ca sa descopar in fiecare muzeu vizitat cel putin 2-3 generatoare de curent electric, inca in stare buna de functionare, din timpul celui de al doilea razboi mondial. In plus, americanii au scos foarte bine in evidenta importanta generatorului electric in timpul razboiului. Generatorul a fost piesa de rezistenta fara de care nu se putea desfasura un razboi total asa cum a fost cel de al doilea razboi mondial. Se presupune ca in timpul celui de al doilea razboi mondial sau folosit cateva milioane de generatoare de curent electric, atat pe benzina cat si pe motorina, de diferite forme si putere.

Printr-un concurs de imprejurari am ajuns in valea depozitelor de munitie din timpul razboiului in care fiecare nava de razboi americana avea un buncar sapat in roca vulcanica in care isi depozita munitia. In prezent, depozitele de munitie din timpul razboiului sunt dezafectate si transformate in depozite pentru cetateni. Zona fiind greu accesibila si nepopulata era efectiv croita prin jungla si roca vulcanica. Drept urmare nu m-a mirat deloc ca sa fie amplasat cate un generator de curent electric la intrarea fiecaruia buncar. Americanii au gasit utilitatea unui generator electric peste tot unde n-au putut aduce curentul electric prin linii de inalta tensiune sau costurile erau mult mai mare fata de un generator electric. 

Generator electric

Daca americanii au gasit si s-au bazat pe utilitatea generatorului electric, ma gandesc ca si noi, romanii, ar trebui sa punem in balanta in functie de costuri si sa avem la indemana cate un generator electric. Sunt atatea cazuri de semeni de-ai nostri sinistrati in urma unor catastrofe naturale in zone greu accesibile in care un generator electric ar putea face diferenta dintre viata si moarte. Daca in timpul razboiului generatorul electric a facut diferenta intre viata si moarte de atatea ori, o poate face si de acum inainte, in situatiile de calamitati naturale. 

Un generator standard pentru uz casnic si/sau comercial dezvolta pana la 5.5 kW, este dotat cu motor pe benzina in 4 timpi, 13 cp (389cc). Rezervorul de 25 litri asigura o autonomie de pana la 13,5 ore la o sarcina de 50%. AVR inclus si regulator de tensiune electronic care protejeaza echipamentele electronice de fluctuatiile de tensiune. Protectie la suprasarcina, opreste automat generatorul pentru a evita eventualele avarii. In panoul de control este prezent un afisaj ce indica numarul de ore de functionare, voltmetru si frecventa. Senzor lipsa ulei cu avertizare luminoasa (led rosu) cu oprire automata a motorului. Kit roti si manere pentru transport incluse. Motor si alternator fabricate si brevetate de Senci. Greutate redusa si dimensiuni compacte.

Generator benzina

In concluzie, daca ne uitam la caraceristicile unui generator electric standard vedem utilitatea generatorului oriunde este nevoie de curent electric. Cred ca ar fi indicat ca toate primariile de localitati amplasate in zone greu accesibile ar trebui dotate cu generatoare de curent electric. In plus, poti achizitona din Depozit-online.ro un generator electric la un pret fara concurenta. Daca americanii inca se folosesc cu succes de generatoarele electrice, o putem face si noi, iar in cazuri de viata si de moarte un generator electric poate face diferenta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro