Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cilindru principal in tandem cu doua supape centrale

Pozitia de repaus - in pistonul I exista o canelura longitudinala si in inel este nituit un stift, stiftul pistonului aflandu-se langa discul opritor. Pistonul I se afla conditionat de forta arcului langa stift. Supapa centrala se deschide.

Pozitia de franare - la actionarea pedalei de frana pistonul I este impins spre stanga si paraseste astfel stiftul pistonului. Supapa centrala se inchide, se reface presiunea. Pistonul II este impins prin presiune pana cand se inchide supapa centrala si se reface presiunea in circuitul de franare II.

Pozitia de slabire - ambele pistoane se misca spre dreapta, stiftul pistonului atinge discul opritor, supapa centrala este impinsa, iar presiunea de franare se poate reface neimpiedicat. Indiciu: aerisirea unui cilindru de frana principal tandem cu supapa centrala: daca ai pus in functiune un cilindru nou, ar trebui totusi sa mai aerisesti urmatorul proces:
- conecteaza aparatul de umplere si aerisire.
- deschide ventilul de inchidere la furtunul de umplere.
- deschide surubul de aerisire al unui etrier.
- actioneaza de cateva ori pedala de frana pe durata procesului de aerisire.
- inchide supapa de aerisire, de indata ce lichidul de frana iese fara bule. 

Aceasta procedura este necesara pentru ca bulele de aer se depun in jurul supapei centrale si nu pot fi desprinse decat prin apasarea pedalei de frana. Niciodata sa nu montezi un cilindru tandem cu racord de compensare la autovehicule cu ABS, acest cilindru se va deteriora in scurt timp.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro