Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Intotdeauna in miscare

Rulmentii sunt utilizati ca o componenta mecanica pentru a transfera puterea si pentru a muta o anumita piesa. Acest lucru se face prin utilizarea fortei de frecare a rulmentilor, ceea ce le face sa se roteasca usor, toate acestea in timp ce greutatea incarcaturii actioneaza impotriva lor prin forta de rezistenta.

Bazandu-se pe capacitatea lor de a rezista la greutati, rulmentii cu bile tind sa fie folositi in capetele rotilor pentru vehiculele de pasageri. Contactul dintre bile si caile de rulare dintr-un rulment este considerat un punct de contact.


Acest lucru permite o frecare mai mica intre suprafetele de contact si, permite de asemenea aplicatii de mare viteza. Linia care uneste punctul de contact al inelului interior, bila si inelul exterior, actioneaza la un anumit unghi (unghiul de contact) in directia radiala. Rulmentii axiali cu bile, includ un rand dublu de bile de contact unghiulare, pentru care inelele interioare si exterioare sunt combinate ca o singura unitate.

Unitatea rulmentilor pentru rotile automobilelor este alcatuita din inele, elemente de rulare, si carcasa, fiind similar cu rulmentii uzuali. Unitatea de prima generatie (Hub I), a doua generatie de unitate (Hub II), si a treia generatie de unitate (Hub III), variaza in functie de integrarea rulmentilor si a componentelor periferice ale acestora. In plus, unitatile sunt clasificate in functie de conditiile de utilizare (rotatiile inelelor exterioare sau interioare) si dispunerea componentelor (pentru rotile motoare sau non-motoare). O unitate de rulment este pre-setata, pre-lubrifiata, sigilata si nu necesita intretinere. Nivelurile progresive ale design-ului de integrare a rulmentului intr-o roata, consta in “generatii” de unitati ale rulmentilor.


2 comentarii:

  1. Treaba grea cu rulmentii astia :) Imi amintesc cand am invatat despre ei, mi se parea ca este o poveste S.F. modul in care se aleg rulmentii pentru functiile ce le au de indeplinit, structura si modul de functionare.

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro