Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Zambete si amintiri intr-un buchet de trandafiri

A oferi o floare consider ca e cel mai frumos gest pe care poate sa-l faca cineva pentru a-si arata sentimentele pe care le nutreste fata de o persoana, indiferent in ce grad de relatie este cu aceasta, poate fi de simpla amicitie, iubire, afectiune, rudenie, etc. A da cuiva un buchet de flori nu reprezinta doar gestul mecanic de a-i inmana niste simple plante, o data cu ele transmiti cele mai calde sentimente, aprecieri pe care le ai fata de persoana respectiva. Se spune ca pe femei sa nu le atingi nici cu o floare, in aceasta idee sta qintesenta relatiilor umane, raportul intre sexe, necesitatea protejarii femeii fata de greutatile vietii si interdictia exercitarii oricarei forme de violenta, inclusiv cu simbolul recunostintei, floarea. Un buchet de flori oferit unei femei face cat o mie de cuvinte sau fapte, de multe ori te faci mai bine inteles, exprimi mai bine sentimentele decat cu o vorbarie goala, fara continut si substanta. Cel mai bine intelegi semnificatia acestui simplu gest in zilele noastre, zile ce stau sub semnul mercantilismului, in care unele femei cuantifica in bani sentimentele pe care i le porti, sau in alte atentii si cadouri cu care cred ele ca fac fata in societate. O masina noua, un parfum scump, o haina la moda, se considera de multi ca e suficient pentru a intelege aprecierea de care se bucura in societate, astfel banalele flori sunt considerate ceva demodat, din secolul trecut. Astazi alte prioritati sunt in mentalul colectiv si accentul se pune cu totul si cu totul pe cadouri scumpe. Si vai, cat de mult se inseala!. Pentru o femeie in adevaratul sens al cuvantului, oferirea unui cos cu flori ori a unei simple flori trebuie sa reprezinte cu adevarat o bucurie, sa se simta apreciata si iubita pentru tot ceea ce este ea, acest aspect reprezinta modul prin care noi barbatii ne aratam si manifestam gratitudinea fata de femeie, fata de tot ce reprezinta femeia in viata noastra. 

Buchet de trandafiri rosii
A oferi flori unei femei este unul dintre lucrurile pe care le-am invatat inca din primii ani de viata, parintii au jucat un rol important in a ma ghida printre micile trucuri ale vietii, mi-au insuflat aceasta pasiune pentru flori si cat e de important gestul de a oferi cuiva drag un simplu buchet sau o simpla floare pentru a-i arata cat de mult o iubesti. Tin minte ca tatal meu venea frecvent cu flori la mama, fara a fi vreun eveniment anume, pur si simplu asa intelegea el sa-si arate afectiunea si dragostea ce o purta mamei, indiferent de vreme sau anotimp, aducea o floare si nu spunea nimic, mama intelegea perfect si aprecia gestul. Daca cineva nu se bucura atunci cand primeste flori, atunci nu merita sa te mai obosesti sa cauti s-o intelegi, insensibilitatea in fata unui asemenea gest ce poate muta si muntii din loc te face sa intelegi ca nu ai gasit persoana potrivita si nu mai are sens sa o cuceresti si s-o apreciezi, fiind un lucru in zadar. 

Buchet de trandafiri albi
In tumultul zilelor noastre, cand accentul se pune pe viteza, rapiditate si viata curge incredibil de repede, parca nu mai ai timp sa stai, sa alegi, sa compari la piata sau la florarie tot felul de aranjamente, culori, potriviri de nuante, astfel un real ajutor il primesti prin know-how-ul celor de la florarie, fiind perfect consiliat si ajutat in acest univers al florilor, pentru ca tu sa obtii rezultatul scontat, sa fii sigur ca mesajul tau a fost inteles prin oferirea florilor respective. Un astfel de ajutor il primesc de fiecare data de la o florarie online din Bucuresti, ii las pe ei sa faca toata treaba cu alesul, aranjatul montatul dinverselor buchete de care am nevoie, am incredere deplina in profesionalismul lor. Acest aspect, pentru mine, ofera multiple avantaje si mi-au luat multe batai de pe cap: stiu exact cum sa arate un buchet in functie de eveniment, stiu cum sa-l faca sa arate perfect, platesc direct cu cardul si nu mai am alte inconveniente. Dar ce ma incanta cel mai mult e ca fac si livrarea la locul solicitat, nu mai trebuie sa ma deplasez eu la florarie, sa caut loc de parcare, sa mai pierd mult timp pentru un buchet de trandafiri. Si sa va mai spun la ce imi este mie util ca sa apelez la un serviciu de comanda online de flori cu livrare directa. 

Buchete Trandafiri
Am mostenit de la parinti aceasta fobie cu oferitul de flori, fobie ce s-a transmis din generatie in generatie, astfel ca la mormintele bunicilor si strabunicilor in permanenta se afla cate un buchet, o coroana sau simple flori ce impodobesc frumos mormintele. Asa am inteles noi, sa ne aratam recunostiinta fata de femeile din familia noastra, aducandu-le in permanenta flori, sa se bucure de frumusetea si mirosul lor, sa fie mereu inconjurate de flori proaspete, sa fie o bucurie sa le privesti si sa fii inconjurat de ele. Il tin minte pe bunicul ce la inceput de fiecare luna se imbraca frumos, mergea la frizer, se barbierea proaspat si in mana cu un buchet de trandafiri albi (erau florile preferate ale bunicii) mergea la cimitir si le schimba pe cele uscate cu flori proaspete, ca sa aiba mereu aproape mirosul inconfundabil al trandafirilor ce degaja o mireasma atat de placuta, de prospetime si viata. Acest ritual este respectat cu strictete in familia noastra, in fiecare luna mergem si punem flori proaspete la morminte, si cred ca de acolo sus, din ceruri, doamnele ne privesc cu drag si apreciaza ceea ce facem pentru ele, vad ca nu se simt uitate si ca cineva are grija sa le aduca o bucurie si printr-un simplu buchet de flori. Sunt sigur ca pe viitor, voi apela la serviciile florariei online, de fiecare data cand timpul nu-mi permite, le voi da comanda si ei vor livra intotdeauna buchete proaspete, astfel incat sacra indatorire v-a fi respectata si pot sta linistit, somnul lor v-a fi vegheat de cele ce le-au adus cea mai mare bucurie in viata, FLORILE.

Articol scris pentru SuperBlog 2015.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro