Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

FSP - Fortron iti pune PC-ul in miscare !

Transformarile suferite de-a lungul timpului in evolutia umanitatii sunt in stransa legatura cu dezvoltarea tehnicii si a aparatelor pe care omul le-a inventat, creat, imbunatatit pentru a-si face lui si semenilor sai o viata cat mai usoara si mai buna. Daca stai si privesti acum retrospectiv, vezi cat de mult au evoluat, mai ales in ultimii ani, atat perceptia cat si obiectele sau ustensilele ce ne inconjoara, parca am facut un salt urias de la omul cavernelor la cel de pe smartfone ce controleaza intensitatea luminii din apartament, de la omul preistoric ce se minuna in fata focului la astronautii ce brazdeaza cosmosul. Exact la fel este in orice alt domeniu unde omul si-a pus amprenta, daca iei de exemplu roata si cate milenii au trecut pana la forma actuala, rotunda, si omul a putut sa se ajute de ea construind un vehicul capabil sa-l ajute in transportarea diferitelor materiale pana la rotile din prezent, cu presiune reglabila, cu suspensii controlate wireless, iti vine sa zambesti indemnandu-te la reflexie si meditare.

Sursa Fortron
Un astfel de moment l-am avut si eu, cand am stat si am reflectat la aceste probleme, la impactul pe care l-au avut marile descoperiri ale tehnicii in asigurarea confortului nostru, a rolului aparatelor ce ne inconjoara in viata si cat suntem de neputinciosi si de neajutorati cand o mica rotita, un mic element din angrenaj se defecteaza si totul ti de da peste cap. 


Deci, era o zi mohorata si ploioasa, intr-o zi de luni cand vorba aceea parca nici iarba nu creste, si eram cufundat la birou intr-un morman de acte, ce parca nu se mai terminau. Cu cat munceam mai mult, parca maldarul crestea tot mai inalt, parca tinea mortis sa ajunga pana la tavan. Eram intr-o mica intarziere, tocmai venisem din concediu si aveam de recuperat. Speram, in cateva zile, cumva sa reusesc ca sa ies la liman, nu era pentru prima data cand mi se intampla acest lucru. Cand, deodata „Zbang!”, se intrerupe curentul, monitoarele se opresc luminitele de avarie incep sa palpaie si sa piuie de la aparaturile din birou si toata lumea incepe sa se bucure, fara curent nu se poate face nimic. Eu nu prea stiam ce sa fac, cu un ochi radeam, ca am scapat de munca, dar cu altul plangeam, fiind constient ca ulterior eram constrans de situatie ca sa stau mai mult peste program sa-mi termin treaba, ca nu mi-o facea nimeni in locul meu. Nu a durat mult si deodata totul se lumineaza, intreaga cladire prinde viata, semn ca cei de la compania de electricitate si-au facut destul de repede treaba. Nici nu ne dezmeticim bine ca din nou se intrerupe curentul electric si la interval de cateva secunde lumina revine, se stinge si se aprinde din nou, semn ca defectiunea era una majora. Cand in sfarsit totul revine la normal si problema pare rezolvata, ma intorc la birou si cu lehamite ma reapuc de lucru. Vad ca monitorul imi este aprins dar nu mai afiseaza nimic, nimic. Nefiind specialist, pun mana pe telefon si i-am chemat pe cei de la IT ca sa vina si sa remedieze problema, aveam mare nevoie de calculator ca sa termin mai repede. Dupa ce au venit baietii si s-au uitat, mi-au dat o veste rea, ce a cazut ca un traznet:


„- Ti s-a dus sursa, e gata, e prajita mai ceva ca o slanina fripta la foc, pana maine nu avem ce face, trebuie sa cerem oferte componente de la firme specializate ca sa inlocuim sursa, pentru tine azi programul s-a terminat.”


M-am prabusit in scaun, cu privirea atintita fix pe „dusmanul” ce nu a mai vrut sa functioneze si m-a lasat balta exact cand aveam mai mare nevoie de el. Apoi, cu un ochi pe ceas (era doar 11 dimineata, pana la 17 mai aveam de asteptat) si cu celalat pe maldarul de dosare ce-si asteptau cuminti randul, am incercat sa-mi umplu timpul cu ceva, ca sa treaca orele mai repede. Dupa o scurta navigare pe telefon (aveam bateria full, ce bine!), m-am plictisit si deodata imi vine o idee in minte. Am dat o cautare dupa producator surse si am gasit imagini cu „dusmanul” meu la un pret foarte accesibil, nu stiu de ce baietii de la IT mi-au zis ca e o asa de mare problema, atat de complexa ce doar maine o pot rezolva. Tot ceea ce aveam de facut era sa stau si sa astept. Pe nesimtite, un gand imi incolteste in minte: oare ce ar discuta intre ele componentele aparatelor cand se intalnesc?, bunaoara ce vorbeste sursa mea prajita cand se intalneste cu alte surse, sau placa de baza cu hdd-ul cand se intalnesc?. Bunaoara, sursa mea s-ar putea lauda ca este o sursa Fortron si e cea mai tare din parcare, suratele ei nu se pot compara cu ea ...


Imi place acest joc de imaginatie si incep serios sa-i dau viata in inchipuirea mea bietei surse, incep sa rad si sa vorbesc singur, spre amuzamentul colegilor, ce nu intelegeau ce m-a apucat.

FSP Romania
Apoi sursa mea se v-a lauda ca ea, in decursul vietii a contribuit din plin la succesul celui ce a utilizat-o, multe nopti albe a facut ea ca stapanul sa-si poata realiza planul propus, stand mai tot timpul de veghe, uneori chiar rugandu-se si implorand pe cel de la tastatura sa mai foloseasca si optiunea power-off ori shut down. Alaturi de celelalte surse scoase din uz, a mea va face schimb de experienta cu suratele ei, fiecare v-a povesti cate putin despre felul cum se comporta utilizatorul, aici cea mai mare experienta o au sursele ce au deservit gospodinele, sunt la curent cu toate telenovelele povestite pe internet, cu toate retetele de zacusca, cu toate barfele despre vecini adevarate sau inchipuite. Cred ca ele merita un premiu pentru cat au trebuit sa auda!. Dintr-o data se face liniste si tantosa, trece o sursa cu nasul pe sus si toate celelalte surate intorc capul si vorbesc in soapta: asta e de aia, bugetara, cu program fix, de la 8 la 4 iar sambata si duminica se odihneste. Invidia incepe sa le cuprinda pe restul surselor, prin fata ochilor le trec orele nesfarsite cand au stat aprinse si ea, bugetara se odihnea si-si batea joc de ele, numarand pe calendar zilele libere, de sarbatoare cand avea liber, dar mai ales concediul de vara cand o luna intreaga nu trecea curent electric prin ea. Ce vremuri!. Reunite intr-un colt, sursele vor contiunua sa barfeasca, in grupul lor nu vor accepta pe nimeni, bietele placi de sunet sau de baza nu se ridica la nivelul pretentiilor lor, asa cum in timpul vietii sunt „piesa de siguranta dintr-o unitate”, ce asigura si vegheaza buna functionare a intregului sistem, asa si dupa moarte nu se pot amesteca cu cineva considerat inferior lor, si acum se tine cont de rolul si importanta fiecarei componente in buna functionare a unui calculator. 

MarketOnline
Mandru de ce experiment am facut, privesc acum cu alti ochi sursa mea ce-si asteapta cuminte randul pentru a fi inlocuita si am mai realizat ceva. I-am aratat sefului meu pe magazin online surse cat de usor, simplu si ieftin e sa comanzi online si sa schimbi o sursa, chiar daca nu esti specialist poti afla ca Fortron e simbolul calitatii la cel mai bun pret iar baietii de la IT sa nu se mai impauneze cu cat de mult muncesc ei, pentru ca realitatea este cu totul alta.

Articol scris pentru SuperBlog 2015.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro