Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Filtrul de aer primul aparator al motorului

Propulsoarele moderne pentru autovehicule sunt o concentrare de tehnologie, eficienta si inovatie. Pe parcursul anilor cerintele au crescut tot mai mult, pornind de la cerinte pentru o putere mai mare, apoi la un consum redus, pana la necesitatea actuala impusa de reglementarile legale in ceea ce priveste reducerea emisiilor. Imperativelor de putere mare, consum minor si impact redus asupra mediului le-au urmat o adaptare a performantelor dispozitivelor auxiliare ale motorului. Prin urmare, performantele filtrelor de aer s-au dezvoltat progresiv, cu scopul de a devenit astazi unul dintre elementele-cheie pentru durata si eficienta vehiculului. Functia lor este de a furniza in mod regulat sistemul motor cu aer curat la un nivel controlat de contaminare.

In acelasi timp, este necesar ca durata de viata a produsului sa fie in conformitate cu durata de viata a vehiculelor moderne. Aceste doua caracteristici sunt traduse in terminologia tehnica, ca “eficienta de filtrare” si “capacitate de retinere a impuritatilor”. Ele sunt testate in mod continuu in laboratoarele Delgrosso in conformitate cu cele mai severe norme internationale de testare, precum si in conformitate cu cerintele producatorilor de autovehicule.

Eficienta este raportul dintre cantitatea de noxe ajunsa in conducta de admisie si cantitatea retinuta de filtru. De exemplu, daca vom introduce 100g noxe si 97g dintre acestea sunt retinute de catre filtru, am avea o eficienta de 97%. Prin urmare, este absolut necesar ca produsul sa aiba un randament ridicat pentru a putea asigura performanta optima a motorului. In acelasi timp, este necesar sa se utilizeze filtrul de aer pentru cat mai mult timp posibil pentru a limita costurile de intretinere a vehiculului. Din acest motiv, tehnicienii masoara capacitatea filtrului de retinere a prafului, definita ca fiind cantitatea de pulbere necesara pentru a se asigura ca pierderile de presiune, in amonte si in aval de filtru, ajung la o valoare de 3000 Pa (egala cu 30 milibari). Este evident faptul ca un produs bun va avea o capacitate maxima in retinerea prafului.

Cele doua caracteristici prezentate mai sus sunt reciproc opuse, insa unui producator de filtre de aer ar trebui sa aiba capacitatea de a gasi compromisul corect. Centrul Delgrosso este acum unul dintre cei mai importanti producatori de pe piata de filtrare din Italia, cu saizeci de ani de experienta in domeniul filtrarii. Datorita colaborarii cu unii dintre cei mai importanti Producatori Europeni de Automobile, Delgrosso a dezvoltat un puternic know-how si un nivel ridicat de calitate. Prin aceste parghii de operare centrul Delgrosso garanteaza ca fiecare filtru de aer produs si livrat clientilor, asigura functionarea corespunzatoare a partilor mecanice ale motorului, iar costurile de intretinere a vehiculului sunt mai competitive. Pentru motivele mai sus mentionate, Delgrosso S.p.A. recomanda respectarea intervalelor de intretinere recomandate de producator si folosirea produselor la o calitate garantata si certificata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro