Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Doar tu si marea ...

De abia astept acest week-end. Am pregatit totul in cel mai mic detaliu pentru a avea o mini vacanta de vis. Fiind un impatimit al marii, cum am un pic de timp liber dau fuga pe litoral, plaja, marea, valurile, pescarusii sunt a doua familie pentru mine. De ceva timp am descoperit placerile pe care ti le ofera plimbarea cu barca, canoea, caiacul ori placa si pentru nimic in lume nu as renunta la adrenalina si senzatiile pe care ti le ofera atunci cand te lupti cu valurile, cand astepti o pala de vant prielnica ori cand curentii marini sunt prea puternici si trebuie sa te lupti serios sa tii cursul drept.

Am pregatit echipamentul minutios, caci este o greseala fatala sa te aventurezi in larg fara a fi sigur 110% ca te poti bizui pe costumul special, ca e inchis ermetic, ca vaslele sunt in conditii optime, ca funiile sunt stranse corect, ca panza e impaturata corect, etc. Dupa toate aceste pregatiri si dupa ce am rezolvat si problema camparii in cort (de abia apuc sa scap de camerele de hotel, de aerul conditionat, mancare fast-food, etc), abia apuc sa ajung intr-un un loc pe care l-am descoperit de cativa ani, in zona Vama Veche, ce inca mai poarta patina salbatica a Marii Negre, fara a fi cotropita de constructii din beton si sticla si plina de peturi, gunoaie si manele. Este o oaza de salbaticie, cu nisip amestecat cu alge, scoici si pietre asa cum le-a amestecat “Mama Natura” de-a lungul timpului si parca asa imi place mai mult decat intr-o ordine conventionala stabilita de om. Aici vin dis de dimineata si incep cu cel mai spectaculos lucru: rasaritul de soare la mare. Incarcat cu o energie ce parca ma face ca sa despic apa cu o forta herculeana, ma avant in larg si inot pret de cateva zeci de minute simtind prin toti porii apa sarata, valurile sau fundul apei, contopindu-ma ca un tot unitar cu marea. Aceasta placere si bucurie este dublata si de efectul benefic pe care aerul marin il are asupra corpului uman, este cea mai buna detoxifiere a organismului dupa ce luni de-a randul a fost imbibat cu noxele de la oras. 

Cea Mai Mare Ora De Sport

Asta e reteta unui corp sanatos: mare, soare, briza marina, liniste. Si ca totul sa fie perfect, in acest week-end se desfasoara la Mamaia pe 1 August si Cea Mai Mare Ora De Sport, eveniment cu care m-am familiarizat la Brasov si care m-a cucerit inca de la inceput. Doar in cateva cuvinte vreau sa va spun ca cei de la Miscarea Face Bine au gandit un concept inovator despre notiunea de miscare, de sport in general, au adunat laolalta mai multe sporturi ce presupune miscare si sub atenta supraveghere a unor instructori profesionisti poti face atat miscare cat si sa inveti miscari de baza ale unor sporturi mai putin practicate: khai-bo, rebound, zumba, etc. Ideea de baza e sa faci miscare si mai mult, sa arati prin propriul exemplu de cat de important e sportul in viata fiecaruia, de beneficiile aduse atat corpului dar si mintii, de dezvoltarea armonioasa a intregului trup uman. Eu stiu sigur ca pe 1 August, dupa ce fac vreo cateva ture cu placa prin valuri dis de dimineata, voi fi printre primii ajunsi la Cea Mai Mare Ora De Sport, caci incepe de la ora 9 si va tine pana tarziu, la orele 21, deci e timp berechet sa fac putina miscare intr-un cadru organizat. 



2 comentarii:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro