Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Regalitatea revine acasa

Dragi prieteni, imi face o deosebita placere sa va anunt un eveniment ce va avea loc in urbea noastra pe 25.04.2015 - sosirea Altetei Sale Regale, Principele Nicolae al Romaniei in cadrul Turului Ciclist “Cartile Copilariei Pe Bicicleta“. Alteta Sa va pedala 1000 km incepand din Sighetu Marmatiei pana la Constanta alaturi de campionul nostru national la ciclism Alex Ciocan in scopul de a promova programul “Cartile Copilariei”, prin care se vor strange fonduri la acest program national pentru a-i atrage pe copii catre carte si lectura.

Tur ciclist caritabil
Prezenta Altetei Sale Regale la noi in oras nu e una intamplatoare. Tot aici, in 15 octombrie 1922 a avut loc “clipa suprema a monarhiei romane” – incoronarea primilor regi ai Romaniei Mari, Regele Ferdinand si Regina Maria si tot aici Majestatea Sa, Regele Mihai I a primit titulatura de Mare Voievod de Alba Iulia. Initiativa Casei Regale de a se implica in acest program national nu e una aleatorie. Inaintasii monarhiei, fie ca vorbim de regi (Carol I, Ferdinand, Carol II sau Mihai I) ori de regine (Elisabeta- Carmen Sylva, Maria, Elena) au spijinit necontenit accesul la cultura al populatiei si in special al tinerilor, atat cu sume de bani - vezi testamentul regilor Carol I sau Ferdinand dar si mai nou, initiativa Principelui Nicolae prin turul ciclist ce va strabate tara. Conform devizei unei monarhii constitutionale “regele domneste dar nu guverneaza, Casa Regala poate, doar prin prestigiul de care se bucura, sa contribuie la dezvoltarea materiala si spirituala a poporului. Asa cum inaintasa sa, Regina Maria a fost voluntara in Crucea Rosie din timpul Marelui Razboi, la fel Principele Nicolae ajuta la stangerea de fonduri pentru apropierea copiilor de lectura. Caci ce poti face mai bine pentru poporul tau decat educatia prin cultura inca de la cea mai frageda varsta ?

Deci, dragii mei, veniti toti cu mic cu mare sa-l intampinam asa cum se cuvine pe Principele Nicolae, sa-i aratam pretuirea si respectul pe care noi il avem fata de Casa Regala si sa ne aducem si noi aportul cu o mica donatie pentru viitorul copiilor nostri si pentru generatiile urmatoare urmarind link-ul: Principele o face - Tu ce mai astepti? 

Va mai spun ca intalnirea va avea loc de la ora 17 prin intrarea de nord a orasului, in cartierul Barabant si ne vom deplasa pana in cetatea Alba Carolina la Sala Unirii - loc atat de drag Casei Regale, unde la 1918, ca un arc de timp peste unirea lui Mihai Viteazu de la 1600, a avut loc visul milenar al poporului roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro