Ceea ce face ca placutele de frana Breck sa iasa in evidenta pe piata auto, este tehnologia utilizata pentru fabricarea lor. Lumag se angajeaza in fiecare an sa investeasca in dezvoltarea de materiale de frictiune si in solutii tehnice. Atunci cand va hotarati sa atuncati o privire mai atenta la componentele placutelor Breck, avantajul lor comparativ cu produse competitive devine foarte clar.
Matritarea fina - in cele mai multe cazuri, placile din spate folosite in cazul placutelor de frana Breck, sunt realizate prin taieri extrem de precise. Aceasta tehnica asigura taierea fara denivelari, asigura o repetabilitate mare de dimensiuni, instalare usoara si functionarea fara probleme in etrier.
1. Placuta realizata prin matritare fina.
2. Placuta realizata prin metoda standard.
3. Aplicarea adezivului - un strat de adeziv este aplicat prin utilizarea unei linii de procesare automata. In functie de forma din spate a placutei si de tip, adezivul este aplicat cu role sau prin pulverizare. Lumag foloseste adezivi cu dispersie in apa, fara solventi organici.
4. Substratul - toate placutele Breck sunt echipate cu un strat de material de frecare subtire de 2 mm, care ofera rezistenta mecanica crescuta. Acesta este cunoscut sub numele de “substrat” si este plasat intre placuta si materialul de frecare. Aceasta creste rezistenta la forfecare a placutelor, amortizeaza vibratiile si actioneaza ca un izolator termic, prevenind supraincalzirea sistemului de franare.
Materiale de frictiune LU700 - materialele de frictiune din gama LU700 au fost proiectate avand in vedere cei mai exigenti utilizatori. Acestea trebuie sa corespunda urmatoarelor criterii:
- sa indeplineasca cerintele de franare definite in regulamentele ECE R-90 si R-13.
- uzura si distrugere minima.
- sa nu provoace coroziunea jantei.
- formule sofisticate ale compozitiei de materiale previn pierderea eficientei de franare cauzata de temperatura ridicata sau viteza excesiva.
- materialele de frictiune utilizate sunt ecologice si lipsite de compusi din azbest si metale grele.
Prevulcanizarea: asigura arderea de ingrediente organice pe suprafata unui material de frecare. Aceasta operatiune reduce degradarea initiala atunci cand cantitati excesive de gaze sunt generate in timpul franarii. O placuta prevulcanizata ofera o eficienta mai mare de franare imediat dupa instalare.
Acoperire cu un strat protector - placutele de frana Breck sunt acoperite cu un strat de pulbere extrem de rezistent la temperaturi ridicate. Ca urmare, produsele finite nu se deterioreaza in cursul operarii in medii agresive si potential corozive.
Aplicarea lamelelor (placute antifon) - cele mai multe produse Breck sunt dotate cu o lamela - care amortizeaza vibratiile eficient pe toata durata de viata a placutei. Lamela consta dintr-o placa de otel acoperita pe ambele fete cu un material special de amortizare a vibratiilor. Lamelele Breck indeplinesc fiecare specificatie - materialul folosit pentru a face lamele este atent selectionat si conectarea cu placutele este intarita mecanic.
Interactiunea dintre pad si disc - sistemul de franare functioneaza cel mai bine atunci cand toate componentele sale interactioneaza in mod corespunzator. Cele mai importante componente de franare sunt placutele de frana si discurile de frana. In timpul franarii o placuta se poate incalzi pana la 1652 ° F (900 ° C). Temperatura inalta si fortele generate in timpul franarii pot avea un impact decisiv asupra bunastarii placutei si a discului de frana. Atunci cand simptomele devin deranjante, cum ar fi zgomotul neregulat, vibratiile sau eficienta scazuta in franare trebuie sa fie verificata si starea discurilor de frana.
VGD (Variatia Grosimii Discului) - poate duce la pulsatii ale cuplului de franare si este cauzata de functionarea neregulata a etrierului si uzura neuniforma a discului.
Petele albastre de pe discuri - pot prelungi distanta de franare. Aceasta este cauzata de deplasarea cu frana de mana trasa, de blocarea placutelor de frana in etrier, de conducerea dinamica cu o masina supraincarcata, de conducere pe drumuri de munte, precum si de conducerea dura.
Caneluri pe suprafata laterala - pot provoca functionarea franei excesiv de zgomotos si diminuarea eficientei de franare. Aceasta problema poate fi cauzata de utilizarea placutelor de frana prea dure sau a discurilor de frana prea moi. Canelurile pot fi cauzate de asemenea, de uzura coroziva a discului si de impuritati intre placuta si disc.
Coroziunea discului de frana - provoaca zgomot excesiv in timpul franarii si altereaza cuplul de franare. Aceasta poate fi cauzata de vremea nefavorabila, de stationarea lunga a vehiculului, precum si de impactul cu substante chimice agresive sau de calitatea scazuta a placutelor de frana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Opinia ta conteaza !