Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Fermecati de Inspector Gadget am uitat sa mai mergem la scoala

Regimul comunist a cazut, printre altele si din lipsa desenelor animate. Milioane de copii au urat acest regim pentru nesimtirea de a limita la 5 minunte pe zi desenele animate. Cred ca o bucurie mai mare nu exista pentru un copil decat timpul in care se delecteaza cu desenele animate preferate. Imi aduc aminte cu nostalgie ca asteptam cu nerabdare ca noua conducere sa dea mai mult timp desene animate la televizor, dar acest lucru se intampla cu atata greutate de parca tot timpul se gasea ceva mai important de transmis in afara de desenele animate. 

Inspector Gadget, Penny si Brain
Era primavera lui 1990, toata lumea se pregatea de alegeri, era agitatie mare, iar la televizor nu mai aveai loc de politica, inclusiv desenele animate au fost inlocuite cu dezbaterile electorale. Erau primele alegeri electorale libere din ultimii 50 de ani si toata lumea era euforica, tot mersul normal al vietii ne era tulburat de politica. La scoala, ni s-a schimbat programul scolar ca sa se poata realiza sectia de votare. Inca, aveam televizor alb negru si prindeam doar programele TVR1. Aveam la scoala un coleg a carui parinti au facut rost de un televizor color si baiatul ne povestea in pauze cum este sa te uiti la un televizor color. Chiar daca povestile lui erau putin exagerate, aveau farmec si ne trezeau interesul pentru compania lui. Faceam planuri cum sa-l conving ca sa ma invite la el ca sa ne jucam si sa ne uitam la televizor. Momentul oportun a venit cum nu se putea mai bine, o data cu organizarea alegerilor. In plus, am aflat de la colegul meu ca tatal lui a facut rost si de o antena de televizor patrata cu care prindeau mai multe programe straine printre care unul numai cu desene animate. De cand am auzit noutatea nu mai aveam rabdare si asteptam momentul in care puteam merge de dimineata la el ca sa ne uitam la desene animate. Cu o saptamana inainte de alegeri ni s-a comunicat ca vom merge la scoala de dupa masa, nici nu puteau pica mai bine primele alegeri electorale libere.

Personajul negativ
Luni dimineata, cu ghiozdanul in spate ma prezint acasa la colegul meu pregatit pentru aventura vietii. Deja ma astepta cu jucariile pregatite si televizorul pornit pe programul de desene animate. Ne-am uitat la desene animate si ne-am jucat pana aproape trebuia sa mergem la scoala, cand incepe la televizor Inspector Gadget. Am ramas amandoi pironiti locului in fata televizorului. Vedeam pentru prima data cel mai tare desen animat din viata noastra. Atat am fost de captivati incat nu ne-am putut mobiliza ca sa mergem la scoala. Am decis impreuna sa stam pana se termina episodul si fugim pe urma la scoala. Din pacate, soarta nu a tinut cu noi si a urmat inca un episod din Inspector Gadget. Am cedat slabiciunilor si nu ne-am mai dus la scoala, am ramas ca sa urmarim desenele animate si sa ne jucam in continuare. Cu greu am reusit sa merg acasa cu cateva minute inainte de a veni parintii de la serviciu. M-am inteles cu colegul meu ca a doua zi sa facem la fel doar ca vom merge la scoala de data asta si poate scapam nepedepsiti.

Inspector Gadget
Eram atat de fericit ca mi-am satisfacut pofta de desene animate incat nimic nu mai conta nici macar faptul ca am lipsit de la scoala. Eram fascinat de-a dreptul de Inspector Gadget, am intrat in pielea personajului si imi imaginam cum la o simpla denumire a gadgetului o jucarie se putea transforma in gadgetul minune. Go-go-gadget era leit-motivul intregii zile, cred ca nu treceau nici 5 minunte fara sa am nevoie de un gadget nou. Efectiv il iubeam pe inspector si imi doream sa fiu si eu un inspector gadget, abia aveam rabdare sa se faca dimineata ca sa pot merge la colegul meu. Bineinteles ca dimineata, asa am sarit din pat si m-am pregatit in viteza pentru scoala, incat mi-am surprins propria-mi mama. 

GO GO GADGET!
A doua zi istoria se repeta, asteptam cu sufletul la gura ca sa vedem daca o sa fie sau nu Inspector Gadget. Intr-un final, pe cand am pierdut orice speranta incepe primul episod al zilei de Inspector Gadget. Ne uitam la desene si incercam sa memoram cat mai mult din ce vedeam. Ne-am familiarizat cu personajele principale Gadget, Penny si Brain dar si cu Chief Quimbi care suna de fiecare data la gadgetphone. Adoram si eram fericit de fiecare data cand Gadget accepta o misiune care-i punea in evidenta cele mai tari gadgeturi cu care era inzestrat. Desigur nu ne-am putut dezlipi de televizor si nu ne-am dus nici a doua zi la scoala. Asa a trecut toata saptamana dinaintea alegerilor, fara sa mergem la scoala, fara teme de casa, doar noi, jocurile si desenele animate pe care le indrageam. Cred ca au fost cele mai minunate zile din copilaria mea. 

Noul logo Boomerang
Totul a fost frumos pana in duminica alegerilor cand la cozile de la votare, parintii s-au intalnit cu alti parinti si au fost informati ca am lipsit intreaga saptamana de la scoala. Toti de la scoala credeau ca eram bolnav sau am patin ceva de nu am frecventat orele, nimeni nu intuia ca motivul era Inspector Gadget. Argumentul ca ne-am uitat la Inspector Gadget, cele mai tari desene animate, nu a tinut si am fost pedesit. Nu mai aveam voie sa lipsesc de la scoala si nu mai aveam voie sa fac vizite la domiciliul altor colegi. Aproape am uitat de personajul mult indragit al copilariei daca nu-l redescopeream cu placere in grila de programe Boomerang. Am revazut cu nostalgie si cu o deosebita placere episoadele din Inspector Gadget difuzate de Boomerang. Mi-am adus aminte de primele alegeri libere si prima data cand am chiulit de la scoala, recent cand am vazut ca Boomerang si-a schimbat logo-ul si urmeaza sa ofere cat mai multe seriale de desene animate pentru intreaga familie, nu doar pentru copii. In concluzie, cred ca serialul “Inspector Gadget” dar si celelalte seriale difuzate de Boomerang, pe care le recomand din toata inima, pot fi urmarite de intreaga familie, indiferent de varsta. In prezent, chiar daca am depasit de mult varsta maturitatii, urmaresc cu placere serialele de desene animate difuzate de Boomerang, in special ador sa-l revad pe mult indragitul Inspector Gadget. De multe ori ma surprind fredonand coloana sonora a serialului sau exclamand GO GO GADGET!

Ce serial de desene animate urmaresti cu placere din grila de programe furnizate de Boomerang? Te rog lasa titul serialului intr-un comentariu la articol. GO GO GADGET!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro