Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Influenta fenomenelor dinamice asupra umplerii

La motorul in patru timpi umplerea cilindrului cu incarcatura proaspata se repeta la doua turatii ale arborelui cotit, fiind insotita de variatii de presiune in conducta de admisie. La deschiderea colector supapei de admisie in colector gazele se afla in repaus, dar deplasarea pistonului spre p.m.i. provoaca inceperea curgerii incarcaturii spre cilindru si se propaga o unda de depresiune spre intrarea in conducta din exterior. La capatul exterior al conductei unda se reflecta in sens invers ca o unda de presiune, deplasandu-se inapoi spre cilindru.

Prin aceasta reflectare se poate obtine o incarcare suplimentara a cilindrului.

Utilizand efectul undelor de presiune, se poate realiza in poarta supapei o presiune superioara presiunii din cilindru in apropierea inchiderii supapei de admisie. Deci, la inchiderea supapei efectul mentionat de umplere poate fi amplificat prin utilizarea undelor de presiune. Dupa inchiderea supapei se reflecta unda pozitiva, procesul de oscilatie, amortizandu-se dupa schema.

Pentru o anumita constructie a sistemului de admisie frecventele si amplitudinile undelor de presiune variaza in functie de turatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro