Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Dispozitive de achizitii de date cu scop general

Achizitia reprezinta mijlocul prin care semnalele fizice, cum ar fi tensiuni, curenti, presiuni si temperaturi, sunt convertite intr-un format digital si introduse intr-un calculator. Metodele uzuale de achizitie a datelor includ dispozitive DAQ cu facilitati “plug-in” si instrumente, instrumente GPIB (General Purpose Interface Bus – este sinonim cu HP-IB. Este o magistrala standard folosita pentru controlarea instrumentelor electronice cu un calculator. Este de asemenea numita si magistrala IEEE 488 deoarece este definite de catre standardele ANSI/IEEE 488-1978, 488.1-1987 si 488.2-1992), instrumente VXI (VME eXtension for Instrumentation – magistrala VME extinsa pentru instrumente) si instrumente RS-232.

Analiza datelor transforma datele brute in informatii ce au un anumit inteles. Aceasta poate implica unele lucruri cum ar fi grafice, analiza statistica, raspuncul in frecventa sau alte operatii numerice.

Prezentarea datelor este mijlocul de comunicare cu sistemul intr-un format intuitiv si usor de inteles.

Construirea unui sistem de masurare bazat pe calculator poate fi un proces dificil. Exista o varietate foarte larga de componente hardware ce pot fi folosite pentru monitorizarea sau controlul unui proces sau testarea unui dispozitiv. Decizia pentru solutia sistemului poate fi astfel foarte greu de luat si deci solutia trebuie sa fie de fapt o reflectare a cerintelor, cat mai corect formulate, ale utilizatorului.

Procesul fundamental al tuturor sistemelor de masurare este masurarea si/sau generarea sistemelor fizice reale (apartinand lumii reale). Diferenta primara dintre variatele optiuni hardware o constituie metoda de comunicare dintre hardware-ul de masurare si calculator. In continuare sa vor discuta doua categorii: dispozitivele DAQ cu scop general si instrumentele cu scop special.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro