Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

A inceput batalia pentru Orasul Reciclarii !

Poluarea si influenta negativa a omului asupra mediului inconjurator mai ales in ultimul secol a dus la degradarea excesiva a mediului inconjurator. Daca omul nu exista cu siguranta conditiile de mediu erau optime pe planeta noastra. Inconstienta si nepasarea unora dintre semenii nostri duc la o poluare tot mai mare. Este greu sa pastram un mediu optim pentru generatiile viitoare daca noi acum nu facem nimic, nu constientizam ca de fapt noi trebuie sa punem in miscare lucrurile, sa indreptam cat se poate din ce am stricat pana acum. Trebuie sa avem grija de mediul inconjurator si de resursele naturale oferite de planeta care din pacate sunt limitate. Poluarea prin gunoi este greu de asimilat de catre mediul inconjurator, mai ales plasticul se degradeaza in foarte multi ani, singura solutie este sa reciclam selectiv ambalajele reciclabile si sa fim mai atenti la poluarea pe care o producem zilnic prin diferite activitati.

Daca nu reciclam selectiv ambalajele si le aruncam la gunoi, nu putem opri vantul sa nu mai bata si sa nu mai imprastie ambalajele. Nu putem opri ploaia si apele pluviale sa nu duca mai departe ambalajele aruncate de noi. Nu putem cere naturii sa recicleze selectiv ambalajele pe care noi le producem si le aruncam la gunoi. Ce intra in datoria noastra si a semenilor nostrii trebuie sa o facem noi, trebui sa reciclam selectiv pentru un mediu mai putin poluat si mai curat, atat pentru noi cat si pentru generatiile viitoare.

Batalia pentru Orasul Reciclarii
In acest sens sustin initiativa Eco-Rom Ambalaje care a strigat adunarea pentru reciclare! Prin care 32 de cetati au raspuns afirmativ pe frecventa, iar in final ramane un singur invingator. Chiar daca Romania a atins, prin aportul substantial al producatorilor de bunuri ambalate, obiectivul prevazut de legislatia europeana de reciclare a 60% din deseurile de ambalaje puse pe piata, in practica, la nivel operational, sistemele locale de gestiune a deseurilor inca sunt in constructie. Eco-Rom Ambalaje investeste anual 35% din aportul membrilor sai in parteneriatul cu autoritatile locale, iar rezultatul este unul important astfel peste 450 de acorduri incheiate cu autoritati admnistrative si un nivel de participare al populatiei cu 40% mai mare fata de acum 4-5 ani. Primariile inscrise in competitie se vor lupta pe mai multe „fronturi”: cel al calitatii serviciilor de colectare separata a deseurilor de ambalaje, al celor mai bune „munitii” de constientizare si mobilizare a populatiei pentru a separa deseurile si, in final, al celor mai mari cantitati de deseuri de ambalaje colectate.

La finalul celor 6 luni, castigatorul va obtine titlul de Orasul Reciclarii si marele premiu: o zona eco wi-fi, un spatiu inedit de relaxare, 100% eco si cu acces liber la internet in valoare de 12.000 euro. Cele 32 de municipalitati inscrise in competitie insumeaza peste 4 milioane de locuitori din totalul de 9 milioane care au acces la sistemul de colectare separata a deseurilor de ambalaje cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

Cluj Napoca - Orasul Reciclarii
Desi orasul meu natal nu face parte din cele 32 de localitati, sustin initiativa Eco-Rom Ambalaje si in acelasi timp sustin candidatura orasului Cluj-Napoca la titlul de Orasul Reciclarii. Clujul merita si are nevoie de un asa titlu, dar in acelasi timp clujenii trebuie sa puna lucrurile in miscare si sa recicleze selectiv ambalajele. Acum ca a venit vremea buna si clujenii ies la iarba verde, sa fie mai atenti sa nu uite deseurile in Faget sau padurea Hoia, sau oriunde se duc in natura la un gratar si relaxare. Pentru o cauza buna, pentru un mediu mai curat si pentru desemnarea Clujului ca Orasul Reciclarii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro