Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Hidrocarburile malferice

Sunt hidrocarburi saturate avand o structura moleculara ciclica. Acestea au valori mari ale densitatii, valori scazute ale indicelui de viscozitate, volatilitate mai mare decat a hidrocarburilor parafinice ceea ce inseamna un punct de imflamabilitate mai mic, solubilitate mai ridicata conducand la dizolvarea produsilor de descompunere in masa uleiului uzat diminuand astfel rolul aditivilor detergenti.

Hidrocarburile aromatice au structura moleculara ciclica si policiclica cu lanturi liniare substituite. Se gasesc in proportie scazuta in uleiuri datorita instabilitatii mari ceea ce duce la oxidarea rapida a acestora cu formarea de depuneri rasinoase sau asfaltoase in motor.

Un alt motiv pentru limitarea continutului de aromatice din uleiuri este valoarea scazuta a indicelui de viscozitate si punctul de inflamabilitate. Datorita tensiunilor superficiale mici formeaza emulsii cu apa. Au o tendinta dezvoltata de dizolvare a cauciucurilor si elastomerilor din care sunt fabricate conductele sistemului de alimentare.

In afara hidrocarburilor in compozitia fractiunii lubrifiante se gasesc si compusi cu sulf. Compusii cu sulf asfaltemele si aromatele se indeparteaza din compozitia fractiunilor lubrifiante prin rafinare. Fractiunile lubrifiante astfel obtinute si a caror natura chimica a fost determinata sunt tratate cu diferiti agenti chimici, procedeu denumit rafinare, prin care sa rezulte stocurile de baza ale uleiurilor in forma finita.

Pentru obtinerea uleiurilor minerale finite la stocurile de baza lubrifiante sunt ingropate substante aditivante si activante mono si poli-functionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro