Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Colectia San-Antonio pentru toti iubitorii de roman politist

Copilaria ne marcheaza dezvoltarea ulterioara si intotdeauna cand ajungem in fata a ceva familiar, facem automat o legatura cu o experienta frumoasa prin care am trecut in copilarie. Chiar daca astazi, nu mai citim atat de mult carti si literatura, cand eram la scoala devoram fara suflare orice carte iti cadea in mana. Eram indragostit de subiectele cu detectivi si crime, intotdeauna devoram efectiv o carte ce descria actiunile unui detectiv in elucidarea unor crime. Mereu un roman politist te tinea in suspans cu sufletul la gura si nu puteai sa-ti dezlipesti ochii de la firul actiunii. Un roman politist este intotdeauna o alternativa relaxanta si captivanta pentru orice perioada a zilei, te destreseaza si te face sa vezi cu alti ochi viata de zi cu zi, asa cum este ea cu bune si cu rele.

De la A la Z
De curand am descoperit Colectia San-Antonio la Editura Univers, o delicatesa pentru adevaratii degustatori ai genului politist. Colectia San-Antonio te cucereste prin umor, limbaj rafinat, inteligenta si cultura, din care nu lipsesc ingredientele genului politist, urmariri, impuscaturi si mult suspans. Frederic Charles Antoine Dard cunoscut sub pseudonimul San-Antonio este autorul colectiei de romane politiste cu acelasi nume, care a reusit in peste 50 de ani sub acest pseudonim sa scrie 200 de romane, cu mare priza la public. Autorul pe langa romanele politiste a scris scenarii de film si teatru, piese si dramatizari petrecandu-si toata viata intr-o disciplina severa, care incepea dimineata devreme cand se aseza la birou.

Daca stau si-mi imaginez ca sunt San-Antonio care iau in piept realitatea romaneasca de astazi, as gasi o sumedenie de cazuri care merita multa atentie si determinare in rezolvarea lor si scoaterea la iveala a adevarului. Probabil as imbraca mai degraba haina unui detectiv-procuror si m-as inhama sa scot la iveala adevarul in dosarul flota, in dosarele marilor privatizari, in urma carora combinate si fabrici intregi, au fost rase de pe fata pamantului, dosarele de coruptie a politicienilor care sunt mai multe decat credem sau ni se spune noua. As lupta cu lumea interlopa care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani avand relatii pana la cel mai inalt nivel, atat in politica cat si in administratie. M-as opri pe cazurile in care politicieni si oameni care au lucrat toata viata la stat, pe un salariu modic, au ajuns sa se imbogateasca peste masura intr-un timp atat de scurt.

Splina in suc propriu
Editura Univers pune la dispozitia publicului larg, iubitor al genului politist, din Colectia San-Antonio cateva titluri traduse in limba romana. Titlurile disponibile sunt: “De la A la Z”, “Urmariti, prindeti si aduceti Whisky-ul”, “Lupul travestit in bunicuta”, “Sarabanda raposatilor”, “Berurier in serai”, “Splina in suc propriu”, titluri pe care le recomand tuturor iubitorilor de suspans si roman politist.

Articol scris pentru Blogal Initiative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro