Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Parametrii economici ai automobilelor

Parametrii economici cei mai importanti care caracterizeaza un automobil sunt costul initial, amortismentul si cheltuielile de exploatare (consumul de combustibil si lubrifiant, consumul de pneuri, durabilitatea automobilului, cheltuielile de intretinere si reparatii).
- consumul de combustibil este cel mai important indice care caracterizeaza economicitatea automobilelor si depinde de urmatorii factori: tipul, starea si puterea motorului montat pe automobil, constructia sasiului, viteza de deplasare, tipul si starea drumului. La automobile consumul de combustibil se raporteaza la 100 km parcursi (l/100km sau kg/I00km), la tona kilometru transportata (1/tkm) si calator kilometru (1/calator/km).
- durabilitatea automobilului, este data de calitatea acestuia de a functiona timp indelungat fara defectiuni in limita uzurilor admise. Ea este determinata de factorii constructivi (calitatea materialelor folosite la fabricarea pieselor, de tehnologia de fabricatie a pieselor, de calitatea montajului, felul ungerii, etc.) si de factorii de exploatare (starea drumurilor, conditiile climaterice, calitatea combustibililor, calitatea si punctualitatea reviziilor tehnice si periodice, calificarea conducatorului auto, etc).
- cheltuielile de intretinere si reparatii, sunt determinate de simplitatea si usurinta cu care se pot executa. De asemenea, ele depind de usurinta cu care se poate ajunge la punctele de ungere si reglare, de simplitatea montarii si demontarii agregatelor, de usurinta cu care acestea pot fi scoase de pe automobil si de gradul de unificare si interschimbabilitate a pieselor si agregatelor automobilului.

2 comentarii:

 1. Consumul masinii este principalul motiv pentru care un om isi cumpara sau nu masina :))
  Sincer de multe ori am auzit prima intrebare a omului : "cat consuma ? "

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai asta e cam prima intrebare ce vine de la un potential client "cat consuma?" si "ce motor are?"

   Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro