Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Transportul de bagaje

In prezent, bagaje sunt considerate obiecte sau alte bunuri necesare calatorului cu ocazia calatoriei si constau in valize, pachete etc. Formand asa numitele bagaje de mana.

O alta categorie poarta denumirea de bagaje inregistrate si sunt constituite din obiectele calatorului predate carausului pentru a fi transportate sub supravegherea acestuia.

Ele sunt enumerate de art. 22 din Regulamentul de transport pe C.F.R. din 1997. Potrivit textului mentionat sunt admise la transport urmatoarele bagaje inregistrate:
- fotolii portative sau pe roti pentru bolnavi.
- carucioare pentru copii.
- instrumente muzicale in cutii sau huse.
- instrumente de inginerie pana la 4 m lungime.
- biciclete, motorete cu un loc cu accesoriile demontate si rezervorul golit.
- saniute, schiuri, vele.
- cufere cu eaantioane.

Delimitarea dintre cele doua categorii de bagaje prezinta interes numai din punctul de vedere al taxei de transport, cat si al raspunderii carausului.

Bagajele de mana sunt deplasate odata si impreuna cu pasagerul in acelasi vehicul si nu comporta plata unor taxe aditionale. Bagajele de mana raman la dispozitia si in grija calatorului. Carausul nu le preia in detentia sa.

Bagajele inregistrate circula de la pornire si pana la destinatie prin grija si sub paza carausului, separat de persoana careia ii apartin. Bagajele inregistrate sunt supuse regimului raspunderii contractuale.

Regimul despagubirilor este in principiu cel din dreptul comun, valoarea dezdaunarii fiind plafonata la un maxim acceptat de expeditor prin contractul de adeziune incheiat cu carausul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro