Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Importanta sportului si miscarii in pastrarea unei inimi sanatoase

Ingrijorator pentru populatia Romaniei este procentul mare de boli de inima si decese cauzate din cauza afectiunilor inimii. Stim cu totii ca inima si creierul sunt cele mai importante organe ale corpului uman si trebuie se avem grija de ele pentru a putea duce o viata normala si sanatoasa. Inca din cele mai vechi timpuri, omul a observat ca o conditie fizica buna si practicarea exercitiilor fizice au un efect benefic asupra inimii. Inima ca si organ este un muschi care pompeaza sangele prin sistemul circulator in tot corpul. Rationamentul este simplu daca putem sa ne intarim muschii prin exercitii fizice, la fel putem intari si inima, astfel incat o inima cu cat este mai puternica, cu atat trebuie sa depuna mai putin efort pentru pomparea eficienta a sangelui in sistemul circulator al corpului uman. Prin urmare mai mult exercitiu fizic si miscare au ca rezultat o stare mai buna de sanatate si iti mentine o inima puternica si sanatoasa.

Din adolescenta am cochetat cu sportul si miscarea, totul a fost perfect pana am intrat in campul muncii, iar programul de munca nu-mi mai permitea practic sa urmez un sport si sa fac antrenamente zilnic. Pentru o perioada de timp am renuntat la sport, iar fara sa sesizez am ajuns intr-o stare destul de jalnica din punct de vedere a conditiei fizice, lucru pe care l-am observat cand am mers la munte si spre surprinderea mea oboseam extrem de usor si trebuia sa fac pauze dese, momente de rusine pentru mine ajungand personaj de bancuri in grupul de prieteni. In plus din lipsa de miscare si sport in perioada respectiva am luat si in greutate, o situatie deloc favorabila atat aspectului fizic dar si conditiei fizice, si a rezistentei la efort in general. Ca situatia sa fie si mai sumbra am inceput sa simt intepaturi si batai neregulate ale inimii in piept in momentul in care faceam efort fizic mai sustinut, mai ales cand eram nevoit sa urc scari mai multe etaje intr-un imobil. Cugetand asupra situatiei in care ma aflam de mai multe ori am decis ca trebuie neaparat sa ma reapuc de miscare si exercitii fizice altfel o sa devin o leguma si poate voi usura aparitia unor boli chiar si de inima care in cele mai multe cazuri sunt fatale.

Cel mai greu cand te reapuci de miscare si exercitii fizice, dupa ce ai facut o pauza indelunga si ai mai luat pe deasupra si cateva kilograme bune in greutate este cu motivarea. Este inimaginabil de greu sa te motivezi, sa respecti un program de exercitii fizice, mai ales daca ai si un job solicitant mental si psihic. Probabil este mult mai usor sa urmezi un antrenament fizic daca nu ai avea un stres zilnic si nu ar trebui sa lucrezi ore suplimentare, astfel incat sa ai posibilitatea de a alege momentul cel mai potrivit pentru a merge la sala sau a face miscare in aer liber.

Intareste-ti inima cu Becel
Motivarea este o adevarata piatra de moara cand vine vorba de a face exercitii fizice dupa programul de munca, mai ales daca ai avut norocul sa acumulezi si mult stres peste zi, iar in plus ai mai si facut ore suplimentare. Sincer parca cineva iti toarna plumb in picioare si cheful de miscare lipseste cu desavarsire, aceasta situatie face ca sa sari programul de miscare si treptat sa renunti la programul de exercitii fizice. Dupa ce ai renuntat la miscare si exercitii fizice, starea de sanatate si conditia fizica se deterioreaza in timp din ce in ce mai mult. Ca sa te poti motiva mai bine trebuie sa gasesti solutia optima pentru a putea face miscare. Solutia pe care am gasit-o este simpla, am incercat sa merg dimineata devreme la sala, inainte de a merge la munca, chiar am gasit o sala cu program de la 6.30 dimineata la care mi-am facut abonament. Initial am crezut ca nu este posibil sa urmez un asemenea program de dimineata, dar am ramas surprins sa constat ca este cea mai buna solutie, astfel am constatat ca dimineata am cel mai bun randament la sala, am chef si energie pentru un program de 40-45 de minute de exercitii fizice. In plus pot sa merg zilnic fara probleme, cu pauza in weekend, apoi peste zi am un randament mult mai bun iar la locul de munca sunt mult mai activ si ma pot concentra mult mai bine. Desi programul la locul de munca a ramas acelasi, facand miscare dimineata sunt mult mai activ peste zi si mi-am imbunatatit conditia fizica si starea de sanatate, iar in plus am scapat de cateva kilograme care oricum erau in plus. Surpriza cea mai mare a venit cand am vazut rezultatele la ultimele analize facute, in care toate erau bune, tensiunea arteriala, nivelul de colesterol, glicemia etc. Cu alte cuvinte facand miscare iti imbunatatesti sanatatea, conditia fizica si ai grija de inima ta.

Peste tot in lume in luna septembrie se sarbatoreste Luna Inimii, astfel recomand tuturor sa mearga sa faca un control al colesterolului, care este disponibil gratuit toata luna septembrie in clinicile Medsana. Nu trebuie sa uitam ca verificarea nivelului de colesterol in sange este primul pas in a afla daca inima noastra este sanatoasa sau nu. 

Expertii in domeniu si cercetatorii recomanda sa fim activi 30 minute pe zi, cateva zile pe saptamana pentru o sanatate buna si conditie fizica excelenta. Alatura-te campaniei Becel “Iubeste-ti inima” si fa miscare zilnic pentru a avea o inima buna si o sanatate excelenta, trebuie doar sa te motivezi si sa gasesti solutia optima care se potriveste perfect cu programul tau zilnic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro