Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Caracteristicile de rezistenta ale panourilor transcontainerelor

Rezistenta panourilor din care sunt constituiti peretii, acoperisul, planseul si usile trebuie sa fie astfel incat probe identice din compozitia acestor elemente, de 250 mm latime, sprijinite pe doua suporturi liniare la o distanta de 8 ori grosimea totala, sa suporte o sarcina de 1.000 kg, concentrata la mijlocul probei pe o suprafata de maximum 60 x 60 mm, fara ca materialul sa ramana cu deformatii permanente.

Pentru planseu este indicata o incercare identica, dar aplicarea sarcinii concentrate trebuie sa fie facuta prin intermediul unei roti metalice de 200 mm diametru si de 60 mm latime, fara a rezulta o deformare permanenta, este permisa totusi existenta unei urme locale acolo unde a fost aplicata sarcina.

Rezistenta la compresiune a panourilor trebuie sa fie astfel incat o proba din material de o latime egala cu de 4,5 ori grosimea (dar minimum 450 mm) si de o lungime de 8 ori grosimea sa reziste la o solicitare la compresiune de 3.000 kg, aplicata in sensul axei longitudinale, uniform distribuita pe suprafata de sprijin, fara sa fie depasita limita de elasticitate.

Imbinarea dintre izolant si pereti se incearca la forfecare pe probe de material identic cu materialul carcasei. Acestea trebuie sa reziste pana la rupere fara sa fie afectata legatura dintre izolant si pereti. De asemenea, nu trebuie sa apara umflaturi sau alte deformari, in oricare parte ar fi.

Se practica si o proba de forfecare alternata epruvetele sunt supuse la 100.000 cicluri intre peretele interior si cel exterior, cu o frecventa de 10 cicluri pe secunda si cu o amplitudine corespunzatoare jumatatii sarcinii de rupere efective la forfecare a materialului izolant.

Incercari speciale se prevad pentru peretii de tip pachet (sandvich) formati din placaj armat cu fibre de sticla si poliuretan expandat. La acestia, rezistenta panourilor trebuie sa fie astfel incat o greutate de 30 kg, prezentand o suprafata sferica de 80 mm raza, percutand invelisul protector, sa nu produca nici o urma de deformare permanenta, fisura sau deteriorari asupra invelisului sau in intreg panoul incercat, energia dezvoltata in momentul lovirii fiind de:
- 60 kg×m cel putin pentru suprafata superioara a planseului.
- 30 kg×m cel putin pentru celelalte parti ale incaperii marfurilor.

Dupa incercarea la soc, fiecare punct de impact al invelisului carcasei transcontainerului trebuie sa fie supus apasarii unei coloane de apa de 1 m inaltime, timp de doua ore, astfel incat nici o urma de umiditate sa nu penetreze prin stratul de protectie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro