Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Avantajele transportului prin conducte

Transportul prin conducte are o larga utilizare, atat pentru lichide cat si pentru gaze. Transportul unor lichide sau gaze se poate efectua atat prin conducte cat si prin mijloace de transport cum ar fi, calea ferata, autovehicule, nave. Dintre lichide transportul petrolului si al produselor petroliere, cat si gazele naturale, intereseaza cel mai mult.

Transportul prin conducte are urmatoarele avantaje:
- continuitatea transportului. Pomparea prin conducte se poate face continuu, ea nefiind conditionata de factori meteorologici.
- nu exista curse goale si nu se deplaseaza greutate mortala, spre deosebire de celelalte sisteme de transport.
- simplitatea constructiei si a mijloacelor folosite.
- livrarea prompta a produsului. Conducta ramanand plina la reluarea pomparii la un capat al conductei, la celalalt capat produsul incepe sa curga imediat.
- posibilitati largi de mecanizare si automatizare, ceea ce determina o inalta productivitate a muncii.
- scurtarea distantei de transport, conditiile de amenajare a traseului fiind mult mai simple decat pentru calea ferata sau drumuri. Coeficientul de neliniaritate a traseului fiind de obicei foarte mic, traseul conductelor fiind mult mai mic decat cel al raurilor si a canalelor navigabile.
- reducerea considerabila a pierderilor de marfa, transportul fiind complet etans, iar traversarile fiind complet eliminate.
- siguranta transportului.
- consumul redus de energie necesar efectuarii transportului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro